PAS 223:2011 Програми предпоставки и изисквания при разработването към безопасност на храните при производството и предоставянето на опаковки за храни

PAS 223


PAS 223 е спецификация с публично достояние предоставяща насоки за разработването на пререквизитни програми и изискванията за производителите, занимаващи се с пакетиране на хранителни продукти и напитки. Тази спецификация подпомага разработването и поддръжката на системи за управление в хранително-вкусовата промишленост в съответствие с БДС EN ISO 22000 . PAS 223 определя практическите изисквания за проектиране на опаковки за храни. С правилните мерки за безопасност на производствената площадка, организациите могат да намалят и премахнат рисковете за безопасността на храните, като хранително отравяне и замърсяване. 

PAS 223 обхваща широк спектър от теми за развиване и поддържане на пререквизитните програми и изисквания за производителите с цел да намали хранителните рискове за опаковките и за контрола на безопасността на храните. Тази спецификация разглежда чистота на околната среда, проектирането на работното място, както и производствените съоръжения. Тя дава и практически насоки за гарантиране на качеството на въздуха. Включени са и теми като отпадъци, транспортиране, съхранение и контрол на вредителите. 

За кого се отнася PAS 223? 

  • Производители на опаковки за храни;
  • Производителите на хранителни продукти;
  • Доставчици на опаковки за храни.

 

PAS 223:2011 Програми предпоставки и изисквания при разработването към безопасност на храните при производството и предоставянето на опаковки за храни



ЕТИКЕТИ

Новини

27 Октомври 2020
TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange) е механизъм за оценка...
23 Юли 2020
На 27 август 2020 г. КОНСЕХО ЕООД организира онлайн обучение за п...

Полезно

11 Октомври 2020
Схемата за околна среда и одит (EMAS – Eco-management and Audit Scheme) е ...
02 Април 2020
Бизнесът не може да си позволи да игнорира рисковете от избухване на епидемия в ...