PAS 223:2011 Програми предпоставки и изисквания при разработването към безопасност на храните при производството и предоставянето на опаковки за храни

PAS 223


PAS 223 е спецификация с публично достояние предоставяща насоки за разработването на пререквизитни програми и изискванията за производителите, занимаващи се с пакетиране на хранителни продукти и напитки. Тази спецификация подпомага разработването и поддръжката на системи за управление в хранително-вкусовата промишленост в съответствие с БДС EN ISO 22000 . PAS 223 определя практическите изисквания за проектиране на опаковки за храни. С правилните мерки за безопасност на производствената площадка, организациите могат да намалят и премахнат рисковете за безопасността на храните, като хранително отравяне и замърсяване. 

PAS 223 обхваща широк спектър от теми за развиване и поддържане на пререквизитните програми и изисквания за производителите с цел да намали хранителните рискове за опаковките и за контрола на безопасността на храните. Тази спецификация разглежда чистота на околната среда, проектирането на работното място, както и производствените съоръжения. Тя дава и практически насоки за гарантиране на качеството на въздуха. Включени са и теми като отпадъци, транспортиране, съхранение и контрол на вредителите. 

За кого се отнася PAS 223? 

  • Производители на опаковки за храни;
  • Производителите на хранителни продукти;
  • Доставчици на опаковки за храни.

 

PAS 223:2011 Програми предпоставки и изисквания при разработването към безопасност на храните при производството и предоставянето на опаковки за храни



ЕТИКЕТИ

Новини

18 Февруари 2019
Започна приемането на заявления за финансиране на сертификация по стандарта GLOB...
23 Януари 2019
Днес (23.01.2019) в Народното събрание бе приет на второ четене Законопрое...

Полезно

12 Февруари 2019
За да бъдат предоставени гаранции за ефективността на механизмите за контрол на ...
05 Февруари 2019
Експертите от индустрията смятат, че годишните загуби от киберпрестъпления могат...