PAS 223:2011 Програми предпоставки и изисквания при разработването към безопасност на храните при производството и предоставянето на опаковки за храни

PAS 223


PAS 223 е спецификация с публично достояние предоставяща насоки за разработването на пререквизитни програми и изискванията за производителите, занимаващи се с пакетиране на хранителни продукти и напитки. Тази спецификация подпомага разработването и поддръжката на системи за управление в хранително-вкусовата промишленост в съответствие с БДС EN ISO 22000 . PAS 223 определя практическите изисквания за проектиране на опаковки за храни. С правилните мерки за безопасност на производствената площадка, организациите могат да намалят и премахнат рисковете за безопасността на храните, като хранително отравяне и замърсяване. 

PAS 223 обхваща широк спектър от теми за развиване и поддържане на пререквизитните програми и изисквания за производителите с цел да намали хранителните рискове за опаковките и за контрола на безопасността на храните. Тази спецификация разглежда чистота на околната среда, проектирането на работното място, както и производствените съоръжения. Тя дава и практически насоки за гарантиране на качеството на въздуха. Включени са и теми като отпадъци, транспортиране, съхранение и контрол на вредителите. 

За кого се отнася PAS 223? 

  • Производители на опаковки за храни;
  • Производителите на хранителни продукти;
  • Доставчици на опаковки за храни.

 

PAS 223:2011 Програми предпоставки и изисквания при разработването към безопасност на храните при производството и предоставянето на опаковки за храни



ЕТИКЕТИ

Новини

26 Септември 2019
На 16 и 17 октомври 2019 г. КОНСЕХО ЕООД организир...
13 Септември 2019
Светът, в който живеем днес, е по-свързан от всякога, а дигиталните технологии н...

Полезно

18 Октомври 2019
Предоставянето на складови и логистични услуги в хранително-вкусовата промишлено...
18 Април 2019
Нараняванията по пътищата са една от водещите причини за смърт в световен мащаб,...