ОНЛАЙН Обучение по НACCP. Обучение по безопасност на храните
ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ
НACCP, Безопасност на храните" - запознаване и прилагане на изискванията
1. Дата на провеждане: 29.11.2023
2. Предназначение на курса
Предназначението на курса е да даде на участниците необходимата информация за внедряване и управление на НАССР система, осигуряваща безопасност на храните за човешка консумация.
Желателно е участниците в курса предварително да са запознати с основните изисквания на Спецификация НАССР „Изисквания към НАССР на базата на система за безопасност на храните”.
3. Цел на курса
Целта на обучението е да се подготвят квалифицирани кадри за внедряване и ефикасно поддържане на НАССР системи в рамките на организациите, за осигуряване на ефикасно функциониране на НАССР системата като се усвоят знания за:
- изискванията към документите от системата за управление безопасността на храните;
- методите и техниките за прилагане принципите на НАССР в практиката;
- методите за контрол и оценка на функционирането, поддържането и развитието на СУБХ;
- приложимите закони, наредби и други изисквания, свързани с безопасността на храните
- прилагане на изискванията на съответните процедури и нормативни документи;
- идентифициране и анализ на опасностите, определяне на критичните точки за контрол /КТК/, критичните граници за всяка КТК и въвеждане на система за мониторинг на КТК;
- валидиране и верификация на НАССР системата.
4. Съдържание на курса на обучение
- Въведение;
- Система за управление на безопасността на хранителните продукти. Обхват и приложение. Основни понятия;
- Предварителни стъпки при разработване на НАССР план;
- Програми предпоставки за разработване на НАССР план;
- НАССР принципи;
- Идентифициране на всички потенциални опасности и анализ на опасностите;
- Определяне на критичните точки за контрол /КТК/;
- Установяване на критични граници за всяка КТК;
- Създаване система за мониторинг на всяка КТК;
- Въвеждане на коригиращи действия;
- Практики за проверка (верификация) на НАССР системата;
- Документи и съхраняване на записи.
5. Програма за обучение
9.30 - 9.45 Представяне на лектора и участниците в обучението
9.45 - 10.30 Елементи на НАССР система - предварителни стъпки – теоретично представяне и дискусия
10.30 - 10.45 Почивка
10.45 - 12.00 Продължение – програми предпоставки
12.00 - 13.00 Обедна почивка
13.00 - 14.30 Основни принципи за изграждане на НАССР системата
14.30 - 15.00 Управление на системата за безопасност на хранителни продукти - верификация и подобряване на системата
15.00 - 15.15 Почивка
15.15 - 17.00 Практики за поддържане и усъвършенстване на НАССР системата (разглеждане на примери и дискусия)
17.00 Закриване на курса
Забележка: Часовете в програмата са ориентировъчни и може да се променят в зависимост от учебния процес. Началото и краят на курса не се променят.
6. Сертификат
Всеки участник получава Сертификат от проведения курс.
7. Плащане
Плащанията се извършват авансово по банков път, в срок до 5 работни дни преди провеждането на курса, съгласно предварително издадена проформа-фактура.
Банка: УниКредит Булбанк
IBAN: BG10UNCR70001521770519; BIC: UNCRBGSF
Получател: КОНСЕХО ЕООД
Основание: Курс за обучение
За повече информация, моля позвънете на тел.: 0700 12 070.
8. Забележка
Курсът може да бъде отменен при недостатъчен брой заявки за участие, при което таксата ще бъде върната и курсът ще бъде насрочен за друга дата.
Абонирайте се за предстоящи събития на
[email protected]
ОНЛАЙН Обучение по НACCP. Обучение по безопасност на храните
Внедряване на управленски стандарти
КОНСЕХО ЕООД (CONSEJO) е консултантска фирма, сформирана от екип консултанти с над 15 годишен опит по системи за управление в областта на международните стандарти. Фокусът на фирмата е предоставяне на консултантски услуги при разработване и внедряване на системи за управление, покриващи изискванията на международните стандарти по качеството, околната среда, безопасни условия на труд, сигурност на информацията, добри производствени практики на базата на международните стандарти: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, IFS Food, HACCP и други.
Екипът на КОНСЕХО е участвал в реализирането на проекти във всички отрасли на икономиката. Реализираните проекти от екипа на КОНСЕХО са над 1000, в областите - производство и проектиране, строителство, търговия, информационни и комуникационни технологии, транспорт и спедиция, хотелиерство и ресторантьорство, специална продукция, енергетика, дизайн, хранително-вкусова промишленост, услуги и др. Във фирмата е изграден стриктен ред за контрол по спазването на договорените изисквания с клиентите, както сроковете на договорите, така и качеството на изпълнение на услугата. Изграденият стил на работа на фирмата се състои в разработване на истински системи за управление, съвместно с нашите клиенти, на базата на провеждане на множество обучения и оказване на пълно съдействие в процеса на внедряване. Чрез подхода си на работа КОНСЕХО осигурява и гарантира безпроблемно сертифициране на изградените системи в изключително кратки срокове.