Финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P.

Финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P.
Започна приемането на заявления за финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P. в Държавен фонд "Земеделие". 

От 11 февруари до 31 август в ДФЗ се приемат заявления за помощ за сертифициране на стопанствата в сектор "Плодове и зеленчуци" по стандарта GLOBAL G.A.P. Държавната помощ е в размер на 100 000 лв., а подпомагането е насочено към малки и средни предприятия - земеделски стопани и към признати групи или организации на производители в сектор "Плодове и зеленчуци" за "ново участие" в стандарта GLOBAL G.A.P.

Паричните средства се отпускат с цел подпомагане на земеделските стопани при въвеждане на стандарта GLOBAL G.A.P. Държавната помощ ще съдейства за оптимизиране на процеса по производство на качествени селскостопански продукти в сектор "Плодове и зеленчуци". Заедно с това ще се намали използването на химически суровини и ще се минимизира вредното въздействие на земеделските операции върху околната среда.

Финансовите средства ще бъдат използвани за подпомагане на малки и средни предприятия – земеделски стопани, признати групи или организации на производители в сектор "Плодове и зеленчуци".

Подробности за финансирането можете да намерите в сайта на Държавен фонд "Земеделие" (http://www.dfz.bg/bg/prescentar/novini/-11-globalg-a-p-/).
 ЕТИКЕТИ

Новини

26 Февруари 2019
Преди дни депутатите от народното събрание преодоляха ветото на президента Румен...
18 Февруари 2019
Започна приемането на заявления за финансиране на сертификация по стандарта GLOB...

Полезно

13 Март 2019
Ако мислите, че за да получите сертификат за сигурност на информацията, съгласно...
07 Март 2019
Сигналите за нарушения на личните данни в Европа, свързани с GDPR, надвишават 59...