Финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P.

Финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P.
Започна приемането на заявления за финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P. в Държавен фонд "Земеделие". 

От 11 февруари до 31 август в ДФЗ се приемат заявления за помощ за сертифициране на стопанствата в сектор "Плодове и зеленчуци" по стандарта GLOBAL G.A.P. Държавната помощ е в размер на 100 000 лв., а подпомагането е насочено към малки и средни предприятия - земеделски стопани и към признати групи или организации на производители в сектор "Плодове и зеленчуци" за "ново участие" в стандарта GLOBAL G.A.P.

Паричните средства се отпускат с цел подпомагане на земеделските стопани при въвеждане на стандарта GLOBAL G.A.P. Държавната помощ ще съдейства за оптимизиране на процеса по производство на качествени селскостопански продукти в сектор "Плодове и зеленчуци". Заедно с това ще се намали използването на химически суровини и ще се минимизира вредното въздействие на земеделските операции върху околната среда.

Финансовите средства ще бъдат използвани за подпомагане на малки и средни предприятия – земеделски стопани, признати групи или организации на производители в сектор "Плодове и зеленчуци".

Подробности за финансирането можете да намерите в сайта на Държавен фонд "Земеделие" (http://www.dfz.bg/bg/prescentar/novini/-11-globalg-a-p-/).
 ЕТИКЕТИ

Новини

27 Март 2019
Интернет допринася значително за напредването на световната икономика и появата ...
25 Март 2019
На 18 април 2019 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение за практич...

Полезно

18 Април 2019
Нараняванията по пътищата са една от водещите причини за смърт в световен мащаб,...
13 Март 2019
Ако мислите, че за да получите сертификат за сигурност на информацията, съгласно...