безопасността на хранителните продукти; - познания и опит в ползването на Спецификация HACCP и стандартите ISO 22000 и IFS Food. - опит в създаването на HACCP планове и Техническа документация за хранителните продукти; - завършено висше образовани...
безопасността на храните, горивата и много други); в случаи на рекламации и/или несъответствия лабораторията/органа може да "върне лентата назад", т.е да проследи целия ход на процесите по обратен ред и да установи причината за възникване...
безопасността на един плаж. Чрез нея също така се определя и типа плаж (плаж с висока активност или плаж с ниска активност). Всеки плаж е уникален и има свои собствени характеристики. Даден плаж може да се определи като плаж с ниска активност през по...
безопасността на персонала и спазване на медицинската етика и морал в лабораторна работа. Въвеждането и поддържането на система за управление съгласно БДС EN ISO 15189 от медицинските лаборатории и последващото й оценяване за съответствиет...
безопасността, възможността за използване и сигурността на обекта на контрол. Как да получим акредитация по EN ISO/IEC 17020? ...
безопасността на движението по пътищата. Част 1 от ISO/IEC 17021 дава общи изисквания за такива органи, които извършват одит и сертифициране в областта на качеството, околната среда и други видове системи за управление. Такива ...
безопасността, околната среда; Лабораториите, които имат предоставена акредитация по второто издание на стандарта от 2005 година ще трябва да направят преход на своите системи за управление към изискванията на БДС EN ISO/IEC&n...
безопасността и сигурността на клиента, за да се гарантира спазването на човешките права, националните и международните закони, както и основните свободи. Ползи – частните дейности за сигурност (Private Security Operations) изпълняват важна ...
безопасността на храните в хранителната верига, когато дадена организация трябва да демонстрира своята способност да контролира хранителните опасности, за да гарантира, че всеки хранителен продукт е безопасен в момента на консумирането му от човека. ...
безопасността на движението. ISO 39001 определя изискванията към система за управление на безопасността на пътното движение (Road traffic safety – RTS) с цел да се даде възможност на една организация, която взаимодейства със системата за движен...
безопасността при работа като дава насоки за неговото прилагане и по този начин дава възможност на дадена организация да подобри резултатите си при предотвратяване на наранявания и заболявания, причинени от условията на работната среда. ISO 4...
безопасността е ISO 45001:2018. Какво представлява BS OHSAS 18001? BS OHSAS 18001 е стандарт, който определя изискванията за Система за управление на здравето и безопасността при работа, за да се даде възможност на всяка организация да управ...
безопасността на храните, които са включени в законодателствата на страните членки на ЕС. Като общ документ е разработена директива 93/43/EEG на Съвета на Европа, която е базирана на указанията на Codex Alimentarius. Успешното приложени...
безопасността и качеството на храните. Той се прилага за доставчици на всички етапи от обработката на храните след селскостопанското производство. IFS Food принадлежи към групата стандарти на IFS (International Featured Standards). Чек листът за о...
безопасността на хранителните продукти и намалява необходимостта от извършване на отделни проверки от клиенти, което пък води до намаляване на разходите за всички. Обхват на стандарта BRCGS Foor Safety Стандартът определя изискванията за пр...
безопасността на храните на организации във веригата за доставка на храни. Изискванията на FSSC 22000 отразяват най-добрите практики в индустрията и са съставени от серия от компоненти, одитирани като едо цяло. Тези компоненти включват: Система...
безопасността на работниците, както и хуманно отношение към животните; широко признат международен сертификат; повишаване на доверието на потребителите към произвежданата продукция; Системата е била създадена и насочена главно към производит...
безопасността на храните, като хранително отравяне и замърсяване. PAS 223 обхваща широк спектър от теми за развиване и поддържане на пререквизитните програми и изисквания за производителите с цел да намали хранителните рискове за опаковките ...
безопасността на работниците; внедряване на система за откриване на заплахи за здравето и безопасността; осигуряване на достъп до санитарни възли и питейна вода. Свободата на сдружаване и право на колективно договаряне: Уважаване правото за организ...
безопасността и надеждността, както и процесите на управление на бизнеса в индустрията; Стандартът IRIS е собственост и се управлява от UNIFE, за да се гарантира неговата независимост; IRIS се основава на структурата на ISO 9001 и добавя спе...
безопасността, която трябва да гарантира безопасната експлоатация на корабите и предотвратяване на замърсяването; Приложението му трябва да насърчава и поддържа развитието на културата за безопасност при мореплаване; ...
безопасността и съответствието на продуктите; безопасността на транспорта; опазването на околната среда; радиационната защита и ядрената безопасност; безопасността на храните и фуражите, здравето на животните и хуманното отношение към тях; обществено...
безопасността, околната среда и бизнес етиката по цялата верига за доставки. Със социалния одит компаниите демонстрират своя ангажимент към човешките права и здравето и безопасността на работниците. SMETA се използва двупосочно: от купувачите за оцен...
безопасността при работа? Част от цялостната система за управление на дадена организация, която разработва и внедрява своята политика по здравето и безопасността при работа и управлява рисковете за здравето и безопасността при работа, свързани с н...
безопасността на хранителни продукти. Изисквания към всяка организация в хранителната верига; FSSC 22000 Схема за сертифициране на системи за безопасност на храните; HACCP Анализ на опасностите, контрол на критичните точки и ръководств...
безопасността при работа (ISO 45001); ИСУ за управление на безопасността на храните (ISO 22000; НАССР; IFS Food); за управление на информационните услуги и сигурността на информацията (ISO 20000-1; ISO/IEC 27001). В повечето случаи като осно...
безопасността на храните; методите и техниките за прилагане принципите на НАССР в практиката; методите за контрол и оценка на функционирането, поддържането и развитието на СУБХ; приложимите закони, наредби и други изисквания, свързани с безопас...
безопасността". 4. Цел на курса Целта на курса на обучението е да се подготвят квалифицирани кадри за за въвеждане и поддържане на Системи за управление на здравето и безопасността при работа (СУЗБР), в рамките на организациите з...
безопасността". 4. Цел на курса Целта на курса на обучението е да се подготвят квалифицирани кадри за провеждане на вътрешни одити на Системи за управление на здравето и безопасността при работа (СУЗБР), в рамките на организациит...
безопасността на храните; • методите и техниките за прилагане принципите на НАССР в практиката; • методите за контрол и оценка на функционирането, поддържането и развитието на СУБХ; • приложимите закони, наредби и други изисквания, ...
безопасността на храните (СУБХ) в рамките на организациите, за осигуряване на ефикасно функциониране на НАССР системата като се усвоят знания за: • изискванията към документите от системата за управление безопасността на храните; • ме...
На 03.10.2023 г. ISO публикува ISO 7101:2023 "Управление на здравните организации – Системи за управление на ...
Първите одити на IFS Food версия 8 стартират от 1 октомври 2023 г. Одити по версия 7 може да се провеждат до к...
През последните няколко години автомобилната индустрия претърпя бързи промени с навлизането на нови технологии. Все ...
FSSC 22000 е международно призната схема за одит и сертифициране на безопасността на храните за организации във веригата...
СВЕТОВЕН ДЕН НА МЕТРОЛОГИЯТА Световен ден на метрологията отбелязваме всяка година на 20 май, за да подчертаем з...
Добрата дистрибуторска практика (GDP) е система за качество за складове и дистрибуторски центрове, които обработват ле...
ISO/SAE 21434:2021 е международен стандарт, който разглежда киберсигурността в инженеринга на електрически и е...
Световният ден на храните, който се отбелязва всяка година в глобален мащаб на 16 октомври, се чества по инициатива...
Пандемията от COVID-19 обърна наопаки представите ни за работна среда и работодателите са изправени пред невиждани...
На 12.03.2018 г. Международната организация по стандартизация (ISO) публикува новия стандарт ISO 45001:2018 "С...
На 12.03.2018 г. Международната организация по стандартизация (ISO) публикува новия стандарт ISO 45001:2018 &q...
През октомври 2020 г. беше публикувана версия 7.0 на IFS Food "Стандарт за одит на качеств...
В края на месец януари, 2020 г. беше актуализиран международният стандарт за насоки за одит на ISMS. Запазването на чувс...
Предоставянето на складови и логистични услуги в хранително-вкусовата промишленост не е лесна задача. С навреме снабдени...
С решение на Правителството 29 юни е обявен за Ден на безопасността на движението по пътищата. Цялата 2019&nbs...
Нараняванията по пътищата са една от водещите причини за смърт в световен мащаб, причинявайки над 1,25 милиона...
"Zero Hunger" или нулев глад е една от амбициозните цели на Обединените нации за устойчиво развитие ...
Издание 8 на международния стандарт за безопасност на хранителните продукти BRC беше публикувано на 8-ми септември 201...
Насочен към всички организации в хранително-вкусовата и фуражната промишленост, независимо от размера или сектора, станд...
Международният стандарт БДС ISO 45001:2018 "Системи за управление на здравето и безопасност...
ISO 45001, новият стандарт за здравословни и безопасни условия на труд вече е публикуван на www.isо.оrg. Този стандарт с...
Основните предложени промени в стандарт ISO 22000 включват изменения в неговата структура, както и изясняване на ключови...
ISO/DIS 45001 „Системи за управление на здравето и безопасността при работа” достигна етап „обществено...
На 30 октомври 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "НАССР, безопасност на храните - запознаване и интерпре...
Международният стандарт ISO 13485 е специално разработен за производството на медицински изделия и свързаните с тях ...
КОНСЕХО взе участие в IFS Conference България – Конференция за безопасност на храните, която се проведе на 12.05...
ISO/IEC 27040:2015 осигурява подробни технически указания за това как организациите могат да определят подходящо ниво ...
ISO 37500:2014 покрива основните етапи, процеси и управленски аспекти на аутсорсинга, независимо от размера и секторите ...
На 29 януари 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "НАССР, безопасност на храните - запознаване и интерпретация&...
На 9 октомври 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение по стандарт BS OHSAS 18001 "Системи за управление на здравет...
В Европа стресът е на второ място сред най-често срещаните здравословни проблеми на работното място и за него се счита, ...
Същността на прилагане на системата HACCP е превантивната дейност. HACCP системата се състои от два основни компонент...
Основната цел при разработването на международния стандарт ISO 39001 е намаляване на жертвите по пътищата. Стандартът е ...
Под интегрирана система за управление (ИСУ) трябва да се разбира обща система за управление, отговаряща на изискванията ...
В "Държавен вестник", брой 49 от 4.06.2013 г. е публикуван Правилник за изменение и допълнение на Правилника з...
Бихме искали да ви информираме за промени в стандарта за храни IFS Food. Тези актуализации се прилагат от 1 април 2013 г...
Внедряване на управленски стандарти
КОНСЕХО ЕООД (CONSEJO) е консултантска фирма, сформирана от екип консултанти с над 15 годишен опит по системи за управление в областта на международните стандарти. Фокусът на фирмата е предоставяне на консултантски услуги при разработване и внедряване на системи за управление, покриващи изискванията на международните стандарти по качеството, околната среда, безопасни условия на труд, сигурност на информацията, добри производствени практики на базата на международните стандарти: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, IFS Food, HACCP и други.
Екипът на КОНСЕХО е участвал в реализирането на проекти във всички отрасли на икономиката. Реализираните проекти от екипа на КОНСЕХО са над 1000, в областите - производство и проектиране, строителство, търговия, информационни и комуникационни технологии, транспорт и спедиция, хотелиерство и ресторантьорство, специална продукция, енергетика, дизайн, хранително-вкусова промишленост, услуги и др. Във фирмата е изграден стриктен ред за контрол по спазването на договорените изисквания с клиентите, както сроковете на договорите, така и качеството на изпълнение на услугата. Изграденият стил на работа на фирмата се състои в разработване на истински системи за управление, съвместно с нашите клиенти, на базата на провеждане на множество обучения и оказване на пълно съдействие в процеса на внедряване. Чрез подхода си на работа КОНСЕХО осигурява и гарантира безпроблемно сертифициране на изградените системи в изключително кратки срокове.