ВНЕДРЯВАНЕ НА УПРАВЛЕНСКИ СТАНДАРТИ
Вашата оценка 4.50 от 2 гласа

Открити 31 резултати за "безопасността" в страници:
  Кариери
безопасността на хранителните продукти; - познания и опит в ползването на Спецификация HACCP и стандартите ISO 22000 и IFS Food. - опит в създаването на HACCP планове и Техническа документация за хранителните продукти; - завършено висше образовани...

  Подготовка за акредитация
безопасността на храните, горивата и много други); в случаи на рекламации и/или несъответствия лабораторията/органа може да "върне лентата назад", т.е да проследи целия ход на процесите по обратен ред и да установи причината за възникване...

  ISO 13009
безопасността на един плаж. Чрез нея също така се определя и типа плаж (плаж с висока активност или плаж с ниска активност). Всеки плаж е уникален и има свои собствени характеристики. Даден плаж може да се определи като плаж с ниска активност през по...

  ISO 15189
безопасността на персонала и спазване на медицинската етика и морал в лабораторна работа.   Въвеждането и поддържането на система за управление съгласно БДС EN ISO 15189 от медицинските лаборатории и последващото й оценяване за съответствиет...

  ISO 17020
безопасността, възможността за използване и сигурността на обекта на контрол.   Как да получим акредитация по EN ISO/IEC 17020?    ...

  ISO 17021
безопасността на движението по пътищата.   Част 1 от ISO/IEC 17021 дава общи изисквания за такива органи, които извършват одит и сертифициране в областта на качеството, околната среда и други видове системи за управление. Такива ...

  ISO 17025
безопасността, околната среда;   Лабораториите, които имат предоставена акредитация по второто издание на стандарта от 2005 година ще трябва да направят преход на своите системи за управление към изискванията на БДС EN ISO/IEC&n...

  ISO 18788
безопасността и сигурността на клиента, за да се гарантира спазването на човешките права, националните и международните закони, както и основните свободи. Ползи – частните дейности за сигурност (Private Security Operations) изпълняват важна ...

  ISO 22000
безопасността на храните в хранителната верига, когато дадена организация трябва да демонстрира своята способност да контролира хранителните опасности, за да гарантира, че всеки хранителен продукт е безопасен в момента на консумирането му от човека. ...

  ISO 39001
безопасността на движението. ISO 39001 определя изискванията към система за управление на безопасността на пътното движение (Road traffic safety – RTS) с цел да се даде възможност на една организация, която взаимодейства със системата за движен...

  ISO 45001
безопасността при работа като дава насоки за неговото прилагане и по този начин дава възможност на дадена организация да подобри резултатите си при предотвратяване на наранявания и заболявания, причинени от условията на работната среда. ISO 4...

  OHSAS 18001
безопасността е ISO 45001:2018. Какво представлява BS OHSAS 18001? BS OHSAS 18001 е стандарт, който определя изискванията за Система за управление на здравето и безопасността при работа, за да се даде възможност на всяка организация да управ...

  HACCP
безопасността на храните, които са включени в законодателствата на страните членки на ЕС. Като общ документ е разработена директива 93/43/EEG на Съвета на Европа, която е базирана на  указанията на Codex Alimentarius.  Успешното приложени...

  IFS Food
безопасността и качеството на храните. Той се прилага за доставчици на всички етапи от обработката на храните след селскостопанското производство. IFS Food принадлежи към групата стандарти на IFS (International Featured Standards). Чек листът за о...

  BRCGS
безопасността на хранителните продукти и намалява необходимостта от извършване на отделни проверки от клиенти, което пък  води до намаляване на разходите за всички. Обхват на стандарта BRCGS Foor Safety Стандартът определя изискванията за пр...

  FSSC 22000
безопасността на храните на организации във веригата за доставка на храни. Изискванията на FSSC 22000 отразяват най-добрите практики в индустрията и са съставени от серия от компоненти, одитирани като едо цяло. Тези компоненти включват: Система...

  GLOBALG.A.P.
безопасността на работниците, както и хуманно отношение към животните; широко признат международен сертификат; повишаване на доверието на потребителите към произвежданата продукция; Системата е била създадена и насочена главно към производит...

  PAS 223
безопасността на храните, като хранително отравяне и замърсяване.  PAS 223 обхваща широк спектър от теми за развиване и поддържане на пререквизитните програми и изисквания за производителите с цел да намали хранителните рискове за опаковките ...

  SA8000
безопасността на работниците; внедряване на система за откриване на заплахи за здравето и безопасността; осигуряване на достъп до санитарни възли и питейна вода. Свободата на сдружаване и право на колективно договаряне: Уважаване правото за организ...

  IRIS
безопасността и надеждността, както и процесите на управление на бизнеса в индустрията; Стандартът IRIS е собственост и се управлява от UNIFE, за да се гарантира неговата независимост; IRIS се основава на структурата на ISO 9001 и добавя спе...

  ISM Code
безопасността, която трябва да гарантира безопасната експлоатация на корабите и предотвратяване на замърсяването;  Приложението му трябва да насърчава и поддържа развитието на културата за безопасност при мореплаване;  ...

  Закон за защита на лицата, подаващи сигнали
безопасността и съответствието на продуктите; безопасността на транспорта; опазването на околната среда; радиационната защита и ядрената безопасност; безопасността на храните и фуражите, здравето на животните и хуманното отношение към тях; обществено...

  SMETA
безопасността, околната среда и бизнес етиката по цялата верига за доставки. Със социалния одит компаниите демонстрират своя ангажимент към човешките права и здравето и безопасността на работниците. SMETA се използва двупосочно: от купувачите за оцен...

  Здраве и безопасност при работа
безопасността при работа? Част от цялостната система за управление на дадена организация, която разработва и внедрява своята политика по здравето и безопасността при работа и управлява рисковете за здравето и безопасността при работа, свързани с н...

  Безопасност на храните
безопасността на хранителни продукти. Изисквания към всяка организация в хранителната верига; FSSC 22000 Схема за сертифициране на системи за безопасност на храните;  HACCP Анализ на опасностите, контрол на критичните точки и ръководств...

  Какво е интегрирана система за управление?
безопасността при работа (ISO 45001); ИСУ за управление на безопасността на храните (ISO 22000; НАССР; IFS Food); за управление на информационните услуги и сигурността на информацията (ISO 20000-1; ISO/IEC 27001). В повечето случаи като осно...

  Онлайн обучение НАССР, Безопасност на храните - запознаване и прилагане на изискванията
безопасността на храните; методите и техниките за прилагане принципите на НАССР в практиката; методите за контрол и оценка на функционирането, поддържането и развитието на СУБХ; приложимите закони, наредби и други изисквания, свързани с безопас...

  ISO 45001:2018 Системи за управление на здравето и безопасността при работа - запознаване и интерпретация
безопасността".   4. Цел на курса Целта на курса на обучението е да се подготвят квалифицирани кадри за за въвеждане и поддържане на Системи за управление на здравето и безопасността при работа (СУЗБР), в рамките на организациите з...

  ISO 45001:2018 Системи за управление на здравето и безопасността при работа - вътрешен одитор
безопасността".   4. Цел на курса Целта на курса на обучението е да се подготвят квалифицирани кадри за провеждане на вътрешни одити на Системи за управление на здравето и безопасността при работа (СУЗБР), в рамките на организациит...

  НАССР, Безопасност на храните - запознаване и прилагане на изискванията
безопасността на храните; • методите и техниките за прилагане принципите на НАССР в практиката; • методите за контрол и оценка на функционирането, поддържането и развитието на СУБХ; • приложимите закони, наредби и други изисквания, ...

  НАССР, Безопасност на храните - вътрешен одитор
безопасността на храните (СУБХ) в рамките на организациите, за осигуряване на ефикасно функциониране на НАССР системата като се усвоят знания за: • изискванията към документите от системата за управление безопасността на храните; • ме...

Открити 36 резултати за "безопасността" в новини:
  ISO 7101:2023 – първият стандарт за управление на качеството в здравеопазването
На 03.10.2023 г. ISO публикува ISO 7101:2023 "Управление на здравните организации – Системи за управление на ...

  ​Одитите по IFS Food версия 8 стартират от октомври
Първите одити на IFS Food версия 8 стартират от 1 октомври 2023 г. Одити по версия 7 може да се провеждат до к...

  Стандарти за защита на автомобилната сигурност
През последните няколко години автомобилната индустрия претърпя бързи промени с навлизането на нови технологии. Все ...

  Нова версия на FSSC 22000
FSSC 22000 е международно призната схема за одит и сертифициране на безопасността на храните за организации във веригата...

  Измерванията в подкрепа на глобалната хранителна система
СВЕТОВЕН ДЕН НА МЕТРОЛОГИЯТА Световен ден на метрологията отбелязваме всяка година на 20 май, за да подчертаем з...

  GDP при търговията с лекарствени продукти за хуманна употреба
Добрата дистрибуторска практика (GDP) е система за качество за складове и дистрибуторски центрове, които обработват ле...

  ISO/SAE 21434:2021 Инженеринг на киберсигурността в автомобилите
ISO/SAE 21434:2021 е международен стандарт, който разглежда киберсигурността в инженеринга на електрически и е...

  Световен ден на храните
Световният ден на храните, който се отбелязва всяка година в глобален мащаб на 16 октомври, се чества по инициатива...

  ISO/PAS 45005:2020 - Общи насоки за безопасна работа по време на пандемията от COVID-19
Пандемията от COVID-19 обърна наопаки представите ни за работна среда и работодателите са изправени пред невиждани...

  Наближава крайната дата за преход от BS OHSAS 18001:2007 към ISO 45001:2018
На 12.03.2018 г. Международната организация по стандартизация (ISO) публикува новия стандарт ISO 45001:2018 "С...

  Удължиха преходния период за миграция към ISO 45001 с 6 месеца
На 12.03.2018 г. Международната организация по стандартизация (ISO) публикува новия стандарт ISO 45001:2018 &q...

  Публикувана е седма версия на IFS Food
През октомври 2020 г. беше публикувана версия 7.0 на IFS Food "Стандарт за одит на качеств...

  Ръководството за одитори на информационни системи за управление на сигурността е обновено
В края на месец януари, 2020 г. беше актуализиран международният стандарт за насоки за одит на ISMS. Запазването на чувс...

  Пет важни въпроса, които компаниите за съхранение и дистрибуция на храни трябва да винаги да имат предвид
Предоставянето на складови и логистични услуги в хранително-вкусовата промишленост не е лесна задача. С навреме снабдени...

  Ден на безопасността на движението по пътищата в България
С решение на Правителството 29 юни е обявен за Ден на безопасността на движението по пътищата. Цялата 2019&nbs...

  БДС ISO 39001:2014 Системи за управление на безопасността на движението по пътищата
Нараняванията по пътищата са една от водещите причини за смърт в световен мащаб, причинявайки над 1,25 милиона...

  Как ISO стандартите допринасят на постигането на нулев глад в света?
"Zero Hunger" или нулев глад е една от амбициозните цели на Обединените нации за устойчиво развитие ...

  BRC Global Standard for Food Safety с ново издание
Издание 8 на международния стандарт за безопасност на хранителните продукти BRC беше публикувано на 8-ми септември 201...

  Излезе новата версия на ISO 22000
Насочен към всички организации в хранително-вкусовата и фуражната промишленост, независимо от размера или сектора, станд...

  ​БИС публикува БДС ISO 45001:2018
Международният стандарт БДС ISO 45001:2018 "Системи за управление на здравето и безопасност...

  Публикуван e новият ISO 45001 "Управление на системи за здравето и безопасността при работа"
ISO 45001, новият стандарт за здравословни и безопасни условия на труд вече е публикуван на www.isо.оrg. Този стандарт с...

  ISO 22000:2018 - очаквани промени
Основните предложени промени в стандарт ISO 22000 включват изменения в неговата структура, както и изясняване на ключови...

  ISO/DIS 45001 „Системи за управление на здравето и безопасността при работа” достигна етап „обществено допитване”
ISO/DIS 45001 „Системи за управление на здравето и безопасността при работа” достигна етап „обществено...

  Курс НАССР, безопасност на храните
На 30 октомври 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "НАССР, безопасност на храните - запознаване и интерпре...

  ISO 13485 Медицински изделия. Системи за управление на качеството. Изисквания за целите на нормативните актове
Международният стандарт ISO 13485 е специално разработен за производството на медицински изделия и свързаните с тях ...

  IFS Conference България, 12 май 2015 г.
КОНСЕХО взе участие в IFS Conference България – Конференция за безопасност на храните, която се проведе на 12.05...

  ISO/IEC 27040:2015 Информационни технологии – Техники за сигурност – Сигурност на съхранение
ISO/IEC 27040:2015 осигурява подробни технически указания за това как организациите могат да определят подходящо ниво ...

  ISO 37500:2014 Guidance on outsourcing - Указания за аутсорсинг
ISO 37500:2014 покрива основните етапи, процеси и управленски аспекти на аутсорсинга, независимо от размера и секторите ...

  Курс по НАССР, безопасност на храните
На 29 януари 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "НАССР, безопасност на храните - запознаване и интерпретация&...

  Курс за обучение по BS OHSAS 18001 "Системи за управление на здравето и безопасността при работа"
На 9 октомври 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение по стандарт BS OHSAS 18001 "Системи за управление на здравет...

  Здравословни работни места - управлявай стреса!
В Европа стресът е на второ място сред най-често срещаните здравословни проблеми на работното място и за него се счита, ...

  Успехът на НАССР
Същността на прилагане на системата HACCP е превантивната дейност. HACCP системата се състои от два основни компонент...

  ISO 39001:2012 - Системи за управление на безопасността на движението по пътищата. Изисквания с указания за прилагане
Основната цел при разработването на международния стандарт ISO 39001 е намаляване на жертвите по пътищата. Стандартът е ...

  Интегрирани системи за управление (ИСУ)
Под интегрирана система за управление (ИСУ) трябва да се разбира обща система за управление, отговаряща на изискванията ...

  Изменен е Правилникът за безопасност при работа по електрообзавеждането с напрежение до 1000 V
В "Държавен вестник", брой 49 от 4.06.2013 г. е публикуван Правилник за изменение и допълнение на Правилника з...

  ПРОМЕНИ в IFS Food версия 6
Бихме искали да ви информираме за промени в стандарта за храни IFS Food. Тези актуализации се прилагат от 1 април 2013 г...

Новини
27
02.24
ISO и климатичните промени
Изменение 1: Действия, свързани с изменението на климата В края на миналата с...
05
02.24
ISO/IEC 27001:2023 на български език
Българският институт по стандартизация публикува БДС EN ISO/IEC 27001:2023 "...
Полезно
18
10.23
​EMAS – Схема за управление по околна среда и одит
Европейската Схема за управление по околна среда и одит (Eco-management and Audi...
10
08.23
Стандарти за защита на автомобилната сигурност
През последните няколко години автомобилната индустрия претърпя бързи промен...

Внедряване на управленски стандарти

КОНСЕХО ЕООД (CONSEJO) е консултантска фирма, сформирана от екип консултанти с над 15 годишен опит по системи за управление в областта на международните стандарти. Фокусът на фирмата е предоставяне на консултантски услуги при разработване и внедряване на системи за управление, покриващи изискванията на международните стандарти по качеството, околната среда, безопасни условия на труд, сигурност на информацията, добри производствени практики на базата на международните стандарти: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, IFS Food, HACCP и други.

Екипът на КОНСЕХО е участвал в реализирането на проекти във всички отрасли на икономиката. Реализираните проекти от екипа на КОНСЕХО са над 1000, в областите - производство и проектиране, строителство, търговия, информационни и комуникационни технологии, транспорт и спедиция, хотелиерство и ресторантьорство, специална продукция, енергетика, дизайн, хранително-вкусова промишленост, услуги и др. Във фирмата е изграден стриктен ред за контрол по спазването на договорените изисквания с клиентите, както сроковете на договорите, така и качеството на изпълнение на услугата. Изграденият стил на работа на фирмата се състои в разработване на истински системи за управление, съвместно с нашите клиенти, на базата на провеждане на множество обучения и оказване на пълно съдействие в процеса на внедряване. Чрез подхода си на работа КОНСЕХО осигурява и гарантира безпроблемно сертифициране на изградените системи в изключително кратки срокове.

Виж повече
Партньори