Етикетиране на храни - нови законодателни изисквания
1. Дата на провеждане: при сформиране на група
3. Предназначение на курса
Запознаване на участниците с най-новите изисквания на Регламент 1169/2011 за етикетиране на храни и представяне на хранителната информация като им осигури знания и умения за прилагането им в практиката.
Регламент (ЕС) № 1169/2011 на Европейския парламент и на Съвета от 25 октомври 2011 година за предоставянето на информация за храните на потребителите се прилага задължително от всички стопански субекти в хранителната промишленост на всички етапи от хранителната верига; за всички храни, предназначени за крайния потребител, включително за храни, доставяни от заведения за обществено хранене, и храни, предназначени за снабдяване на заведения за обществено хранене; за услугите по приготвяне и предлагане на храни, предоставяни от транспортни дружества.
Курсът е предназначен за производители на храни, дистрибутори на храни, хранителни вериги, заведения за обществено хранене, фирми за кетеринг и др.
4. Съдържание на курса на обучение
• Основни изисквания на Европейски регламент 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите. Промени в изискванията за етикетиране на храните, произтичащи от влизането в сила на Регламента;
• Изисквания към представяне на хранителна информация (изчисляване на енергийна стойност, представяне на мазнини, въглехидрати, белтък, витамини и минерали) при етикетиране;
• Семинарно занятие за разработване на етикети за различни видове храни. Работа по групи.
• Представяне на разработените етикети. Оценка, дискусия, въпроси и отговори.
5. Лектор:
Проф. д-р Веселка Дулева е с медицинска специалност Хранене и диететика и е Национален консултант по Хранене и диететика към МЗ, официален представител на България в СЗО по Хранене и хранителна политика, началник отдел "Храни и хранене" към НЦОЗА.
След двугодишно обучение в Институт по международно законодателство по храни на Мичигански щатски университет, доц. Дулева е сертифициран експерт по международно законодателство по храни.
Проф. Дулева участва в разработване на нормативни документи по храни и хранене в Европейската комисия и на национално ниво, член е на Постоянен комитет за хранителна верига и здравето на животните – Сектор "Общо законодателство за храни" на Европейската комисия, както и на работни групи към ЕК – по етикетиране на храни, по хранителни и здравни претенции, по нови храни и нови хранителни субстанции, диетични храни и др.
Специализирала е в редица водещи институции и университети в света - САЩ, Стокхолм, СЗО, Москва и др., дългогодишен преподавател в курсове по храни и хранене за лекари и медицински специалисти, както и в курсове, организирани от Съюза по хранителна промишленост и браншови организации на производители на храни.
Проф. Дулева е член на редакционната колегия на "Българско списание за обществено здраве" и сп. "Хранително-вкусова промишленост".
За повече информация, моля позвънете на тел.: 0700 12 070.
Всеки участник получава Сертификат за проведеното обучение.
7. Плащане
Плащанията се извършват авансово по банков път, в срок до 3 работни дни преди провеждането на курса, съгласно предварително издадена проформа-фактура.
Банка: УниКредит Булбанк
IBAN: BG10UNCR70001521770519; BIC: UNCRBGSF
Получател: КОНСЕХО ЕООД
Основание: Курс за обучение за етикетиране на храни
8. Забележка
Курсът може да бъде отменен при недостатъчен брой заявки за участие, при което таксата ще бъде върната и курсът ще бъде насрочен за друга дата.
Етикетиране на храни - нови законодателни изисквания
Внедряване на управленски стандарти
КОНСЕХО ЕООД (CONSEJO) е консултантска фирма, сформирана от екип консултанти с над 15 годишен опит по системи за управление в областта на международните стандарти. Фокусът на фирмата е предоставяне на консултантски услуги при разработване и внедряване на системи за управление, покриващи изискванията на международните стандарти по качеството, околната среда, безопасни условия на труд, сигурност на информацията, добри производствени практики на базата на международните стандарти: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, IFS Food, HACCP и други.
Екипът на КОНСЕХО е участвал в реализирането на проекти във всички отрасли на икономиката. Реализираните проекти от екипа на КОНСЕХО са над 1000, в областите - производство и проектиране, строителство, търговия, информационни и комуникационни технологии, транспорт и спедиция, хотелиерство и ресторантьорство, специална продукция, енергетика, дизайн, хранително-вкусова промишленост, услуги и др. Във фирмата е изграден стриктен ред за контрол по спазването на договорените изисквания с клиентите, както сроковете на договорите, така и качеството на изпълнение на услугата. Изграденият стил на работа на фирмата се състои в разработване на истински системи за управление, съвместно с нашите клиенти, на базата на провеждане на множество обучения и оказване на пълно съдействие в процеса на внедряване. Чрез подхода си на работа КОНСЕХО осигурява и гарантира безпроблемно сертифициране на изградените системи в изключително кратки срокове.