хранително-вкусова промишленост, услуги и др. Във фирмата е изграден стриктен ред за контрол по спазването на договорените изисквания с клиентите, както сроковете на договорите, така и качеството на изпълнение на услугата. ...
храните (HACCP, IFS, FSSC 22000, ISO 22000). Отговорности: - Разработване и внедряване на Системи за управление, съгласно HACCP, ISO 22000, IFS Food, FSSC 22000; - Одитиране и поддържане на Системи за управление, съгласно HACCP, ISO 22000, IFS F...
храните, горивата и много други); в случаи на рекламации и/или несъответствия лабораторията/органа може да "върне лентата назад", т.е да проследи целия ход на процесите по обратен ред и да установи причината за възникването; ...
храните в хранителната верига, когато дадена организация трябва да демонстрира своята способност да контролира хранителните опасности, за да гарантира, че всеки хранителен продукт е безопасен в момента на консумирането му от човека. ISO 22000...
хранителните органи, когато това се изисква по закон; осигуряват прозрачност относно техните практики по обработване на данни. ...
храните е от изключителна важност за общественото здраве, която се осигурява с въвеждането на ефективни НАССР системи. Какво е HACCP? HACCP е съкращение на Hazard Analysis ans Critical Control Point, което в превод означава &qu...
храните. Той се прилага за доставчици на всички етапи от обработката на храните след селскостопанското производство. IFS Food принадлежи към групата стандарти на IFS (International Featured Standards). Чек листът за оценка за съответствие е съобра...
хранителната индустрията стандарти и включват: Food Safety (безопасност на храните); Consumer Products (потребителските стоки); Packaging and Packaging Materials (опаковане и материали за опаковки); Storage and Distribution&n...
храни, козметични продукти, ветеринарни препарати, биотехнологии, компютърна техника и др. GMP обхваща всички етапи от производствения процес: получаването на суровините и компонентите, системите за качество на доставчика, използването на ...
храните на организации във веригата за доставка на храни. Изискванията на FSSC 22000 отразяват най-добрите практики в индустрията и са съставени от серия от компоненти, одитирани като едо цяло. Тези компоненти включват: Система за управление на...
храни в областта на селското стопанство и аквакултурите. GLOBALG.A.P. (Добри селскостопански практики) е част от международно приетия набор от земеделски стандарти и е признат в повече от 100 страни. Той предлага насоки за устойчиви производствени п...
хранителни продукти и напитки. Тази спецификация подпомага разработването и поддръжката на системи за управление в хранително-вкусовата промишленост в съответствие с БДС EN ISO 22000. PAS 223 определя практическите изисквания за проектиране на опаков...
храните и фуражите, здравето на животните и хуманното отношение към тях; общественото здраве; защитата на потребителите; защитата на неприкосновеността на личния живот и личните данни; сигурността на мрежите и информационните системи; 2. нарушения...
храни информацията си, организацията трябва да предприеме следните стъпки: дефинира политика по информационната сигурност; да идентифицира и оцени рисковете за сигурността; да определи и внедри подходящи контроли за сигурността на информаци...
храните се основава на следните международни стандарти, закони и наредби от българското законодателство: ISO 22000"Системи за управление на безопасността на хранителни продукти. Изисквания към всяка организация в хранителната верига; FSS...
храните (ISO 22000; НАССР; IFS Food); за управление на информационните услуги и сигурността на информацията (ISO 20000-1; ISO/IEC 27001). В повечето случаи като основа за изграждането на Интергрирана система за управление се използва стандарта...
храните" - запознаване и прилагане на изискванията 1. Дата на провеждане: 29.11.2023 2. Предназначение на курса Предназначението на курса е да даде на участниците необходимата информация за внедряване и управление на НА...
храните за човешка консумация. Желателно е участниците в курса предварително да са запознати с основните изисквания на Спецификация НАССР „Изисквания към НАССР на базата на система за безопасност на храните”. 4. Цел на ку...
храните, в съответствие с изискванията на ISO 19011:2018 "Указания за извършване на одит на системи за управление". Необходимо е участниците в курса да са запознати с основните изисквания за създаване и внедряване на НАССР си...
храни и представяне на хранителната информация като им осигури знания и умения за прилагането им в практиката. Регламент (ЕС) № 1169/2011 на Европейския парламент и на Съвета от 25 октомври 2011 година за предоставянето на информация за храни...
На 29 ноември 2023 г. КОНСЕХО ЕООД организира онлайн обучение за прилагане на изискванията на "Общи принципи за хиг...
Първите одити на IFS Food версия 8 стартират от 1 октомври 2023 г. Одити по версия 7 може да се провеждат до к...
FSSC 22000 е международно призната схема за одит и сертифициране на безопасността на храните за организации във веригата...
СВЕТОВЕН ДЕН НА МЕТРОЛОГИЯТА Световен ден на метрологията отбелязваме всяка година на 20 май, за да подчертаем з...
На 16 януари 2023 г. влезе в сила Директивата относно мерките за високо общо ниво на киберсигурност в Европейския съюз (...
Министерство на иновациите и растежа публикува за обществено обсъждане процедура BG‑RRP‑3.006 „Из...
Пътуването е прекрасна възможност за почивка, екстремни преживявания и нови впечатления. Представяме ви три ISO ст...
Управляващият орган на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 обяви обществено обсъжд...
Световният ден на храните, който се отбелязва всяка година в глобален мащаб на 16 октомври, се чества по инициатива...
През октомври 2020 г. беше публикувана версия 7.0 на IFS Food "Стандарт за одит на качеств...
На 27 август 2020 г. КОНСЕХО ЕООД организира онлайн обучение за прилагане на изискванията на Спецификация...
Бизнесът не може да си позволи да игнорира рисковете от избухване на епидемия в работната среда поради конкурентни, прав...
Колко ни притеснява мисълта за съществуването на роботи убийци? На фона на цялата информация как изкуственият интелект е...
На 12 и 13 февруари 2020 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори н...
Предоставянето на складови и логистични услуги в хранително-вкусовата промишленост не е лесна задача. С навреме снабдени...
На 16 и 17 октомври 2019 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори н...
На 18 април 2019 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение за практическо прилагане на изискванията на Специф...
Започна приемането на заявления за финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P. в Държавен фонд "Зем...
На 20 февруари 2019 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение за практическо прилагане на изискванията на ...
"Zero Hunger" или нулев глад е една от амбициозните цели на Обединените нации за устойчиво развитие ...
Издание 8 на международния стандарт за безопасност на хранителните продукти BRC беше публикувано на 8-ми септември 201...
Редица големи международни корпорации като Майкрософт са сертифицирали своите облачни услуги по ISO/IEC 27018:2014. Този...
Постоянно повишаващите се температури на Земята причиняват хаос и се налага незабавно да се предприемат действия. ...
Насочен към всички организации в хранително-вкусовата и фуражната промишленост, независимо от размера или сектора, станд...
IFS Food е стандарт за одит на доставчици на хранителни продукти, на търговци на дребно и едро, както и на други п...
Международният технически комитет на IFS реши да публикува модифицирана версия на IFS Food 6 през ноември 2017 г., коя...
На 4 октомври 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасн...
На 4 и 5 октомври 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори на системи за безопасност на...
На 29 юни 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасно...
На 29 и 30 юни 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори на системи за...
Основните предложени промени в стандарт ISO 22000 включват изменения в неговата структура, както и изясняване на ключови...
На 29 май 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасностите и контрол...
На 27 октомври 2016 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасностите и ко...
На 23 юни 2016 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасностите и контрол...
Днес, 22 април, отбелязваме Деня на Земята. Всяка година на тази дата повече от един милиард души по целия свят отбеляз...
На 24 март 2016 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасностите и контро...
На 26 ноември 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на Спецификация НАССР - Система за анализ на опас...
На 26 и 27 ноември 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори на системи за безопасност на хра...
На 30 октомври 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение за практическо прилагане на изискванията на Спецификация ...
На 30 октомври 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "НАССР, безопасност на храните - запознаване и интерпре...
КОНСЕХО взе участие в IFS Conference България – Конференция за безопасност на храните, която се проведе на 12.05...
На 24 април 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение на тема: "Етикетиране на храни – прилагане на ...
Данните за произхода на на пилешкото, свинското, овчето и козето месо от днес стават задължителни за посочване на етикет...
На 27 март 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "Етикетиране на храни – прилагане на новите законодателни...
От Областна дирекция по безопасност на храните Кюстендил обявиха, че все още не правят проверки за наличието на информац...
На 13 февруари 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение по Етикетиране на храни – прилагане на новите законодателн...
На 29 януари 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "НАССР, безопасност на храните - запознаване и интерпретация&...
На 26 и 27 ноември 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори на системи за безопасност на хра...
Днес отбелязваме Световния ден на храните. На тази дата през 1945г. е създадена Организацията по храните и селското стоп...
На 16 октомври 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение по безопасност на храните и контрол на критичните точки,...
ASIS International публикува нова серия стандарти, насочени към частните доставчици на услуги за сигурност, които имат з...
На 12 юни 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение по безопасност на храните и контрол на критичните контролни т...
На 13 юни 2014 г. КОНСЕХО организира Курс за обучение на вътрешни одитори съгласно Спецификация НАССР и ISO 19011:2011. ...
Днес се провежда Ден на отворените врати в Областните дирекции по безопасност на храните в цялата страна. За да се за...
Европейският съюз (ЕС) усъвършенства на правилата, свързани с етикетирането на храни, така че потребителите да имат на т...
Същността на прилагане на системата HACCP е превантивната дейност. HACCP системата се състои от два основни компонент...
На 27 март 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение по безопасност на храните и контрол на критичните ...
На 27 февруари 2014 г. КОНСЕХО организира Курс за обучение на вътрешни одитори съгласно Спецификация НАССР и ISO 19011:2...
На 27 февруари 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение по безопасност на храните и контрол на критичните точки,...
HACCP (Hazard Analysis ans Critical Control Point) Анализ на опасностите, контрол на критичните точки и ръко...
Под интегрирана система за управление (ИСУ) трябва да се разбира обща система за управление, отговаряща на изискванията ...
Бихме искали да ви информираме за промени в стандарта за храни IFS Food. Тези актуализации се прилагат от 1 април 2013 г...
Внедряване на управленски стандарти
КОНСЕХО ЕООД (CONSEJO) е консултантска фирма, сформирана от екип консултанти с над 15 годишен опит по системи за управление в областта на международните стандарти. Фокусът на фирмата е предоставяне на консултантски услуги при разработване и внедряване на системи за управление, покриващи изискванията на международните стандарти по качеството, околната среда, безопасни условия на труд, сигурност на информацията, добри производствени практики на базата на международните стандарти: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, IFS Food, HACCP и други.
Екипът на КОНСЕХО е участвал в реализирането на проекти във всички отрасли на икономиката. Реализираните проекти от екипа на КОНСЕХО са над 1000, в областите - производство и проектиране, строителство, търговия, информационни и комуникационни технологии, транспорт и спедиция, хотелиерство и ресторантьорство, специална продукция, енергетика, дизайн, хранително-вкусова промишленост, услуги и др. Във фирмата е изграден стриктен ред за контрол по спазването на договорените изисквания с клиентите, както сроковете на договорите, така и качеството на изпълнение на услугата. Изграденият стил на работа на фирмата се състои в разработване на истински системи за управление, съвместно с нашите клиенти, на базата на провеждане на множество обучения и оказване на пълно съдействие в процеса на внедряване. Чрез подхода си на работа КОНСЕХО осигурява и гарантира безпроблемно сертифициране на изградените системи в изключително кратки срокове.