продукти; - познания и опит в ползването на Спецификация HACCP и стандартите ISO 22000 и IFS Food. - опит в създаването на HACCP планове и Техническа документация за хранителните продукти; - завършено висше образование, подходящо за длъжността; ...
продукти и за отмяна на Регламент (ЕИО) № 339/93). Националният орган за България е ИА БСА, който е страна пo ЕА (MLA) за всички области. ЕТАПИ ПО ПОДГОТОВКА ЗА АКРЕДИТАЦИЯ: 1 ЕТАП Преглед на състоянието: преглед на състоянието ...
продукти и услуги, които улесняват международната търговия и правят икономическите участници безпристрастни. Стандартите помагат за пренасяне на технологиите към развиващите се страни. Те защитават ползвателите и консуматорите и правят живота им по-с...
продукти и услуги, съответстващи на изискванията на клиента и на приложимите изисквания на нормативните актове, създадени от законодателен или друг компетентен държавен орган; Подобряване на възможностите за повишаване удовлетвореността на клиента;...
продуктите. Тaкава система за управление на качеството е приложима за организации, които: - проектират, разработват, произвеждат, съхраняват, разпространяват, инсталират медицински изделия (устройства); - предоставят услуги, свързани ...
продукти и услуги, в съответствие със своята политика и изискванията на съответния международен стандарт на системата за управление. Дейностите по сертифициране включват одит на системата за управление на организацията. Формата за удостоверяване на ...
продукти и услуги във веригата на доставки; • осигурява конкурентоспособността на лабораториите и може да се ползва, като доказателство за компетентността на персонала; • осигурява въвеждане на механизми за открива...
продукти, процеси (системи за производствен контрол) и услуги. Органите за сертификация, които работят в съответствие със стандарта не е необходимо да предлагат всички видове сертификация на продукти, процеси и услуги. Сертификацията на продукти, про...
продукти. Той позволява на всяка организация, включително малките и/или по-слабо развитите организации (например малка ферма, малък доставчик на опаковки, малък магазин за продажба на дребно или магазин за хранителни услуги), да прилага външно разраб...
продукти. Стандартът описва основните принципи за прилагането на Добра производствена практика (GMP) в предприятията от козметичната индустрия. Добрата производствена практика представлява практическа разработка на идеята за осигуряване на качество...
продукти, дистрибутори, спедитори, митнически брокери, търговски посредници, превозвачи (ж.п., авто, въздушен, морски, речен), оператори на контейнерни терминали, логистични бази и др., които искат да създадат, внедрят, поддържат и подобрят система з...
продукти, услуги и ресурси. Този международен стандарт може да се прилага за всички видове риск, независимо от техните характеристики, както и независимо дали са с положителен или отрицателен ефект. Въпреки, че ISO 31000 дава общи насок...
продукти и услуги (напр. пътища, пътни знаци/светофари, автомобили, трамваи, транспортни услуги за товари и пътници и службите за спешно реагиране и спасяване). Този международен стандарт няма за цел създаване на еднообразие в структурата на системат...
продукти, препарати за почистване и дезинфекция за хранителни обекти, храни за животни и препарати за растителна защита. Принципи на системата НАССР HACCP се базира на седем основни принципа: 1. Анализ на опасностите Определяне ...
продуктите и процесите по отношение на безопасността и качеството на храните. Той се прилага за доставчици на всички етапи от обработката на храните след селскостопанското производство. IFS Food принадлежи към групата стандарти на IFS (International ...
продукти и намалява необходимостта от извършване на отделни проверки от клиенти, което пък води до намаляване на разходите за всички. Обхват на стандарта BRCGS Foor Safety Стандартът определя изискванията за производство, обработка и опаков...
продукти за хуманна употреба се основава на член 84 и член 85б, параграф 3 от Директива 2001/83/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 5 ноември 2013 г. Дистрибуцията на едро на лекарствени продукти представлява важна дейност в и...
продукти, ветеринарни препарати, биотехнологии, компютърна техника и др. GMP обхваща всички етапи от производствения процес: получаването на суровините и компонентите, системите за качество на доставчика, използването на най-съвременни тех...
продукти от животински произход, с изключение на подлежащите на клане и разфасовабе, (т.е. месо, птици, яйца, млечни и рибни продукти), бързоразвалящи се растителни продукти (т.е. пресни плодове и пресни сокове, консервирани плодове, пресни зеленчу...
продукти. Стандартът също така подобрява дългосрочните бизнес резултати чрез насърчаване на ефективността и намаляване на отпадъците. Системата съдържа също елементи от други по-малко познати стандарти, като Интегрирано управление на посевит...
продукти и напитки. Тази спецификация подпомага разработването и поддръжката на системи за управление в хранително-вкусовата промишленост в съответствие с БДС EN ISO 22000. PAS 223 определя практическите изисквания за проектиране на опаковки за храни...
продуктите, и като цяло не води до вредно въздействие върху околната среда или човешкото здраве. Съгласно изискванията на Регламент (ЕС) 333/2011, за да се осигури съответствие с критериите е целесъобразно да се предвиди пре...
продукти. И накрая, одиторите, които спазват тези изисквания, работят само за един одобрен от IRIS орган за сертифициране; Удобството на уеб портала IRIS: съдържа онлайн база данни, която предоставя цялата важна и необходима информация относно...
продукти и услуги, предлагани от доставчици и оператори на лотарии и спортни залагания. S контроли обхваща сигурността на лотарийните системи, мерки за интегритет, свързани с разработването на хардуер, софтуер и фърмуер на игралната система, и ...
продукти. TIS картографира "горещи точки" за престъпления с товари, което дава на членовете възможност да видят съоръжения, оператори на камиони и защитени места за паркиране, които отговарят на стандартите TAPA EMEA Сертифициране по ста...
продукти/ услуги); 3) Изисквания за сигурност на информацията по отношение на: реализация на проекти; оценяване на рисковете; класифициране на информация; обмен на информация; управление на мобилни устройства и сменяеми носители; раб...
продукти и пазари и предотвратяването на изпирането на пари и финансирането на тероризма; безопасността и съответствието на продуктите; безопасността на транспорта; опазването на околната среда; радиационната защита и ядрената безопасност; безопаснос...
продукти или услуги. стандарт за управление (ESRS G1) определя изисквания за разкриване на информация, които се стремят да подобрят разбирането на потребителите за стратегията и подхода на компанията, както и за процесите, процедурите и изпълнениет...
продуктите/услугите на организацията, за да се задоволят изискванията и подразбиращите се потребности на клиентите; Нарастване на удовлетвореността на клиентите; Доверие, че исканото качество е постигнато и поддържано; Доказване на сегашните и ...
продукти или услуги. Системата за управление на околната среда, съгласно ISO 14001 работи по подобен начин, както общия качествен модел на управление, следвайки цикъла на Деминг "Планирай- Направи – Провери – Действай"...
продукти. Добра производствена практика ISO 26000 Указания за социална отгворност ISO 28000 Сигурност и устойчивост. Системи за управление на сигурността. Изисквания ISO 39001 Системи за управление на безопасността на движението по пътищата ISO 4...
продукти. Изисквания към всяка организация в хранителната верига; FSSC 22000 Схема за сертифициране на системи за безопасност на храните; HACCP Анализ на опасностите, контрол на критичните точки и ръководство за прилагането му; IFS F...
продуктите и услуги и да се удовлетворят изискванията на клиентите. Системите за управление не са само за големите предприятия. Те могат да бъдат прилагани в предприятия с всякакви размери и за всички аспекти на управлението, като маркетин...
продукти, социалната отговорност, качеството и т.н. Несъмнено внедряването на стандарти като интегрирана система е по-икономично и ефективно от самостоятелно прилагане на стандартите за управление. Предимства на интегрираната ...
продукти. Обхват и приложение. Основни понятия; Предварителни стъпки при разработване на НАССР план; Програми предпоставки за разработване на НАССР план; НАССР принципи; Идентифициране на всички потенциални опасности и анализ на опасностите; ...
продукти и услуги, заобикаляща среда и ресурси за измерване, обучение на персонала и др.; методи за контрол, анализ и подобряване на СУ, ефикасно функциониране и удовлетвореност на клиентите на организациите. За предпочитане е участниците в курса ...
продукти, средства за измерване, обучение на персонала и др.; техники за провеждане на одити (вътрешни, надзорни и сертификационни); методи за контрол, анализ и подобряване на СУ за успешно ръководене, функциониране и удовлетвореност на клиентите на ...
продукти. Обхват и приложение. Основни понятия; • Предварителни стъпки при разработване на НАССР план; • Програми предпоставки за разработване на НАССР план; • НАССП принципи; • Идентифициране на всички потенциални опасности и...
продукти. Обхват и приложение. Основни понятия; 5.3. Предварителни стъпки при разработване на НАССР план; 5.4. Програми предпоставки за разработване на НАССР план; 5.5. НАССП принципи: 5.5.1. Идентифициране на всич...
Първите одити на IFS Food версия 8 стартират от 1 октомври 2023 г. Одити по версия 7 може да се провеждат до к...
През последните няколко години автомобилната индустрия претърпя бързи промени с навлизането на нови технологии. Все ...
СВЕТОВЕН ДЕН НА МЕТРОЛОГИЯТА Световен ден на метрологията отбелязваме всяка година на 20 май, за да подчертаем з...
Добрата дистрибуторска практика (GDP) е система за качество за складове и дистрибуторски центрове, които обработват ле...
Съветът на ЕС постигна съгласие относно позицията си („общ подход“) по предложението на Европейската комисия...
Министерство на иновациите и растежа публикува за обществено обсъждане процедура BG‑RRP‑3.006 „Из...
Министерство на иновациите и растежа стартира процедура BG‑RRP‑3.005 „Решения в областта н...
Пътуването е прекрасна възможност за почивка, екстремни преживявания и нови впечатления. Представяме ви три ISO ст...
Управляващият орган на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 обяви обществено обсъжд...
Световният ден на храните, който се отбелязва всяка година в глобален мащаб на 16 октомври, се чества по инициатива...
На 12.03.2018 г. Международната организация по стандартизация (ISO) публикува новия стандарт ISO 45001:2018 "С...
През октомври 2020 г. беше публикувана версия 7.0 на IFS Food "Стандарт за одит на качеств...
Бизнесът не може да си позволи да игнорира рисковете от избухване на епидемия в работната среда поради конкурентни, прав...
Предоставянето на складови и логистични услуги в хранително-вкусовата промишленост не е лесна задача. С навреме снабдени...
Корупцията е широко разпространено явление в световен мащаб. Тя поражда сериозни обществени, морални, икономически и пол...
Започна приемането на заявления за финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P. в Държавен фонд "Зем...
Прегледът от ръководството е официална, структурирана среща на висшето ръководство и се провежда на редовни планирани ин...
ISO проведе допълнително събитие в рамките на 24-та конференция на страните по Рамковата конвенция на Обединените нации ...
Вече има стандарт, който да помогне на организациите при изграждане на система за управление на знанията. През ноември,...
"Zero Hunger" или нулев глад е една от амбициозните цели на Обединените нации за устойчиво развитие ...
Издание 8 на международния стандарт за безопасност на хранителните продукти BRC беше публикувано на 8-ми септември 201...
Насочен към всички организации в хранително-вкусовата и фуражната промишленост, независимо от размера или сектора, станд...
IFS Food е стандарт за одит на доставчици на хранителни продукти, на търговци на дребно и едро, както и на други п...
Международният технически комитет на IFS реши да публикува модифицирана версия на IFS Food 6 през ноември 2017 г., коя...
На 4 октомври 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасн...
На 29 юни 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасно...
На 15.06.2016 г. е ОБЯВЕНА процедура за подбор на проекти: BG16RFOP002-2.002 „РАЗВИТИЕ НА УПРАВЛЕНСКИЯ КАПАЦИТЕТ И...
Днес, 22 април, отбелязваме Деня на Земята. Всяка година на тази дата повече от един милиард души по целия свят отбеляз...
Стандартът ISO/IEC 17025 "Общи изисквания относно компетентността на лабораториите за изпитване и калибриране...
След близо три години обсъждания и преминаване през различните етапи, днес (15.09.2015) влезе в сила новото издание на...
След близо три години обсъждания и преминаване през различните етапи на съгласуване, на 23 септември 2015 г. влезе...
Международният стандарт ISO 13485 е специално разработен за производството на медицински изделия и свързаните с тях ...
КОНСЕХО взе участие в IFS Conference България – Конференция за безопасност на храните, която се проведе на 12.05...
Данните за произхода на на пилешкото, свинското, овчето и козето месо от днес стават задължителни за посочване на етикет...
От Областна дирекция по безопасност на храните Кюстендил обявиха, че все още не правят проверки за наличието на информац...
Днес се провежда Ден на отворените врати в Областните дирекции по безопасност на храните в цялата страна. За да се за...
Европейският съюз (ЕС) усъвършенства на правилата, свързани с етикетирането на храни, така че потребителите да имат на т...
EN ISO/IEC 17065 съдържа изисквания за компетентността, последователността на дейностите и безпристрастността на органит...
Ръководство за добра дистрибуторска практика при търговията с лекарствени продукти за хуманна употреба (от 7 март 2...
В основата на стандарта ISO 14001 лежи загрижеността на човечеството за осъществяване на устойчиво развитие на планетата...
ISO 10002 е международен стандарт, който дава указания за процеса на обработка на рекламациите на дадена ...
Под интегрирана система за управление (ИСУ) трябва да се разбира обща система за управление, отговаряща на изискванията ...
Международният стандарт ISO 14001:2004 посочва изискванията към Системата за управление на околната среда, като оче...
Международният стандарт ISO 31000 осигурява принципите и общите насоки за управление на риска. Стандартът може...
ISO 22716 е международен стандарт, разработен от техническия комитет на ISO/TC 217 Cosmetics в сътрудничество с техничес...
Бихме искали да ви информираме за промени в стандарта за храни IFS Food. Тези актуализации се прилагат от 1 април 2013 г...
Внедряване на управленски стандарти
КОНСЕХО ЕООД (CONSEJO) е консултантска фирма, сформирана от екип консултанти с над 15 годишен опит по системи за управление в областта на международните стандарти. Фокусът на фирмата е предоставяне на консултантски услуги при разработване и внедряване на системи за управление, покриващи изискванията на международните стандарти по качеството, околната среда, безопасни условия на труд, сигурност на информацията, добри производствени практики на базата на международните стандарти: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, IFS Food, HACCP и други.
Екипът на КОНСЕХО е участвал в реализирането на проекти във всички отрасли на икономиката. Реализираните проекти от екипа на КОНСЕХО са над 1000, в областите - производство и проектиране, строителство, търговия, информационни и комуникационни технологии, транспорт и спедиция, хотелиерство и ресторантьорство, специална продукция, енергетика, дизайн, хранително-вкусова промишленост, услуги и др. Във фирмата е изграден стриктен ред за контрол по спазването на договорените изисквания с клиентите, както сроковете на договорите, така и качеството на изпълнение на услугата. Изграденият стил на работа на фирмата се състои в разработване на истински системи за управление, съвместно с нашите клиенти, на базата на провеждане на множество обучения и оказване на пълно съдействие в процеса на внедряване. Чрез подхода си на работа КОНСЕХО осигурява и гарантира безпроблемно сертифициране на изградените системи в изключително кратки срокове.