ВНЕДРЯВАНЕ НА УПРАВЛЕНСКИ СТАНДАРТИ
Вашата оценка 4.50 от 2 гласа

Открити 39 резултати за "продукти" в страници:
  Кариери
продукти; - познания и опит в ползването на Спецификация HACCP и стандартите ISO 22000 и IFS Food. - опит в създаването на HACCP планове и Техническа документация за хранителните продукти; - завършено висше образование, подходящо за длъжността; ...

  Подготовка за акредитация
продукти и за отмяна на Регламент (ЕИО) № 339/93). Националният орган за България е ИА БСА, който е страна пo ЕА (MLA) за всички области. ЕТАПИ ПО ПОДГОТОВКА ЗА АКРЕДИТАЦИЯ:   1 ЕТАП Преглед на състоянието: преглед на състоянието ...

  Какво е ISO?
продукти и услуги, които улесняват международната търговия и правят икономическите участници безпристрастни. Стандартите помагат за пренасяне на технологиите към развиващите се страни. Те защитават ползвателите и консуматорите и правят живота им по-с...

  ISO 9001
продукти и услуги, съответстващи на изискванията на клиента и на приложимите изисквания на нормативните актове, създадени от законодателен или друг компетентен държавен орган; Подобряване на възможностите за повишаване удовлетвореността на клиента;...

  ISO 13485
продуктите. Тaкава система за управление на качеството е приложима за организации, които: - проектират, разработват, произвеждат, съхраняват, разпространяват, инсталират медицински изделия (устройства); - предоставят услуги, свързани ...

  ISO 17021
продукти и услуги, в съответствие със своята политика и изискванията на съответния международен стандарт на системата за управление. Дейностите по сертифициране включват одит на системата за управление на организацията. Формата за удостоверяване на ...

  ISO 17025
продукти и услуги във веригата на доставки;   • осигурява конкурентоспособността на лабораториите и може да се ползва, като доказателство за компетентността на персонала;   • осигурява въвеждане на механизми за открива...

  ISO 17065
продукти, процеси (системи за производствен контрол) и услуги. Органите за сертификация, които работят в съответствие със стандарта не е необходимо да предлагат всички видове сертификация на продукти, процеси и услуги. Сертификацията на продукти, про...

  ISO 22000
продукти. Той позволява на всяка организация, включително малките и/или по-слабо развитите организации (например малка ферма, малък доставчик на опаковки, малък магазин за продажба на дребно или магазин за хранителни услуги), да прилага външно разраб...

  ISO 22716
продукти. Стандартът описва основните принципи за прилагането на Добра производствена практика (GMP) в предприятията от козметичната индустрия. Добрата производствена практика представлява практическа разработка на идеята за осигуряване на качество...

  ISO 28000
продукти, дистрибутори, спедитори, митнически брокери, търговски посредници, превозвачи (ж.п., авто, въздушен, морски, речен), оператори на контейнерни терминали, логистични бази и др., които искат да създадат, внедрят, поддържат и подобрят система з...

  ISO 31000
продукти, услуги и ресурси. Този международен стандарт може да се прилага за всички видове риск, независимо от техните характеристики, както и независимо дали са с положителен или отрицателен ефект. Въпреки, че ISO 31000 дава общи насок...

  ISO 39001
продукти и услуги (напр. пътища, пътни знаци/светофари, автомобили, трамваи, транспортни услуги за товари и пътници и службите за спешно реагиране и спасяване). Този международен стандарт няма за цел създаване на еднообразие в структурата на системат...

  HACCP
продукти, препарати за почистване и дезинфекция за хранителни обекти, храни за животни и препарати за растителна защита.   Принципи на системата НАССР HACCP се базира на седем основни принципа: 1. Анализ на опасностите Определяне ...

  IFS Food
продуктите и процесите по отношение на безопасността и качеството на храните. Той се прилага за доставчици на всички етапи от обработката на храните след селскостопанското производство. IFS Food принадлежи към групата стандарти на IFS (International ...

  BRCGS
продукти и намалява необходимостта от извършване на отделни проверки от клиенти, което пък  води до намаляване на разходите за всички. Обхват на стандарта BRCGS Foor Safety Стандартът определя изискванията за производство, обработка и опаков...

  GDP
продукти за хуманна употреба се основава на член 84 и член 85б, параграф 3 от Директива 2001/83/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 5 ноември 2013 г.    Дистрибуцията на едро на лекарствени продукти представлява важна дейност в и...

  GMP
продукти, ветеринарни препарати, биотехнологии, компютърна техника и др.   GMP обхваща всички етапи от производствения процес: получаването на суровините и компонентите, системите за качество на доставчика, използването на най-съвременни тех...

  FSSC 22000
продукти от животински произход, с изключение на подлежащите на клане и разфасовабе, (т.е. месо, птици, яйца, млечни и рибни продукти), бързоразвалящи се растителни продукти (т.е. пресни плодове и пресни сокове, консервирани плодове, пресни зеленчу...

  GLOBALG.A.P.
продукти. Стандартът също така подобрява дългосрочните бизнес резултати чрез насърчаване на ефективността и намаляване на отпадъците.   Системата съдържа също елементи от други по-малко познати стандарти, като Интегрирано управление на посевит...

  PAS 223
продукти и напитки. Тази спецификация подпомага разработването и поддръжката на системи за управление в хранително-вкусовата промишленост в съответствие с БДС EN ISO 22000. PAS 223 определя практическите изисквания за проектиране на опаковки за храни...

  РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 333/2011
продуктите, и като цяло не води до вредно въздействие върху околната среда или човешкото здраве.    Съгласно изискванията на Регламент (ЕС) 333/2011, за да се осигури съответствие с критериите е целесъобразно да се предвиди пре...

  IRIS
продукти. И накрая, одиторите, които спазват тези изисквания, работят само за един одобрен от IRIS орган за сертифициране; Удобството на уеб портала IRIS: съдържа онлайн база данни, която предоставя цялата важна и необходима информация относно...

  WLA Security Control Standard (WLA-SCS)
продукти и услуги, предлагани от доставчици и оператори на лотарии и спортни залагания. S контроли обхваща  сигурността на лотарийните системи, мерки за интегритет, свързани с разработването на хардуер, софтуер и фърмуер на игралната система, и ...

  TAPA
продукти. TIS картографира "горещи точки" за престъпления с товари, което дава на членовете възможност да видят съоръжения, оператори на камиони и защитени места за паркиране, които отговарят на стандартите TAPA EMEA Сертифициране по ста...

  TISAX
продукти/ услуги); 3) Изисквания за сигурност на информацията по отношение на: реализация на проекти; оценяване на рисковете; класифициране на информация; обмен на информация; управление на мобилни устройства и сменяеми носители; раб...

  Закон за защита на лицата, подаващи сигнали
продукти и пазари и предотвратяването на изпирането на пари и финансирането на тероризма; безопасността и съответствието на продуктите; безопасността на транспорта; опазването на околната среда; радиационната защита и ядрената безопасност; безопаснос...

  ESG Стандарти
продукти или услуги. стандарт за управление (ESRS G1) определя изисквания за разкриване на информация, които се стремят да подобрят разбирането на потребителите за стратегията и подхода на компанията, както и за процесите, процедурите и изпълнениет...

  Качество
продуктите/услугите на организацията, за да се задоволят изискванията и подразбиращите се потребности на клиентите; Нарастване на удовлетвореността на клиентите; Доверие, че исканото качество е постигнато и поддържано; Доказване на сегашните и ...

  Околна среда
продукти или услуги. Системата за управление на околната среда, съгласно ISO 14001 работи по подобен начин, както общия качествен модел на управление, следвайки цикъла на Деминг "Планирай- Направи – Провери – Действай"...

  Здраве и безопасност при работа
продукти. Добра производствена практика ISO 26000 Указания за социална отгворност ISO 28000 Сигурност и устойчивост. Системи за управление на сигурността. Изисквания ISO 39001 Системи за управление на безопасността на движението по пътищата ISO 4...

  Безопасност на храните
продукти. Изисквания към всяка организация в хранителната верига; FSSC 22000 Схема за сертифициране на системи за безопасност на храните;  HACCP Анализ на опасностите, контрол на критичните точки и ръководство за прилагането му; IFS F...

  Какво е система за управление?
продуктите и услуги и да се удовлетворят изискванията на клиентите.   Системите за управление не са само за големите предприятия. Те могат да бъдат прилагани в предприятия с всякакви размери и за всички аспекти на управлението, като маркетин...

  Какво е интегрирана система за управление?
продукти, социалната отговорност, качеството и т.н.   Несъмнено внедряването на стандарти като интегрирана система е по-икономично и ефективно от самостоятелно прилагане на стандартите за управление.   Предимства на интегрираната ...

  Онлайн обучение НАССР, Безопасност на храните - запознаване и прилагане на изискванията
продукти. Обхват и приложение. Основни понятия; Предварителни стъпки при разработване на НАССР план; Програми предпоставки за разработване на НАССР план; НАССР принципи; Идентифициране на всички потенциални опасности и анализ на опасностите; ...

  ISO 9001:2015 Системи за управление на качествотo - запознаване и интерпретиране
продукти и услуги, заобикаляща среда и ресурси за измерване, обучение на персонала и др.; методи за контрол, анализ и подобряване на СУ, ефикасно функциониране и удовлетвореност на клиентите на организациите. За предпочитане е участниците в курса ...

  ISO 9001:2015 Системи за управление на качеството - Вътрешен одитор
продукти, средства за измерване, обучение на персонала и др.; техники за провеждане на одити (вътрешни, надзорни и сертификационни); методи за контрол, анализ и подобряване на СУ за успешно ръководене, функциониране и удовлетвореност на клиентите на ...

  НАССР, Безопасност на храните - запознаване и прилагане на изискванията
продукти. Обхват и приложение. Основни понятия; • Предварителни стъпки при разработване на НАССР план; • Програми предпоставки за разработване на НАССР план; • НАССП принципи; • Идентифициране на всички потенциални опасности и...

  НАССР, Безопасност на храните - вътрешен одитор
продукти. Обхват и приложение. Основни понятия;  5.3. Предварителни стъпки при разработване на НАССР план;  5.4. Програми предпоставки за разработване на НАССР план;  5.5. НАССП принципи:  5.5.1. Идентифициране на всич...

Открити 46 резултати за "продукти" в новини:
  ​Одитите по IFS Food версия 8 стартират от октомври
Първите одити на IFS Food версия 8 стартират от 1 октомври 2023 г. Одити по версия 7 може да се провеждат до к...

  Стандарти за защита на автомобилната сигурност
През последните няколко години автомобилната индустрия претърпя бързи промени с навлизането на нови технологии. Все ...

  Измерванията в подкрепа на глобалната хранителна система
СВЕТОВЕН ДЕН НА МЕТРОЛОГИЯТА Световен ден на метрологията отбелязваме всяка година на 20 май, за да подчертаем з...

  GDP при търговията с лекарствени продукти за хуманна употреба
Добрата дистрибуторска практика (GDP) е система за качество за складове и дистрибуторски центрове, които обработват ле...

  ESG: екологично, социално и отговорно управление
Съветът на ЕС постигна съгласие относно позицията си („общ подход“) по предложението на Европейската комисия...

  Проект BG-RRP-3.006 Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия
Министерство на иновациите и растежа публикува за обществено обсъждане процедура BG‑RRP‑3.006 „Из...

  Проект BG-RRP-3.005 „Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия”
Министерство на иновациите и растежа стартира процедура BG‑RRP‑3.005 „Решения в областта н...

  Тенденция за устойчивост в световния туризъм
Пътуването е прекрасна възможност за почивка, екстремни преживявания и нови  впечатления. Представяме ви три ISO ст...

  Обществено обсъждане на процедура за подбор на проект BG16RFOP002-6.002
Управляващият орган на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 обяви обществено обсъжд...

  Световен ден на храните
Световният ден на храните, който се отбелязва всяка година в глобален мащаб на 16 октомври, се чества по инициатива...

  Наближава крайната дата за преход от BS OHSAS 18001:2007 към ISO 45001:2018
На 12.03.2018 г. Международната организация по стандартизация (ISO) публикува новия стандарт ISO 45001:2018 "С...

  Публикувана е седма версия на IFS Food
През октомври 2020 г. беше публикувана версия 7.0 на IFS Food "Стандарт за одит на качеств...

  Какво трябва да включва Планът за непрекъсваемост на бизнес процесите при пандемия съгласно ISO 22301?
Бизнесът не може да си позволи да игнорира рисковете от избухване на епидемия в работната среда поради конкурентни, прав...

  Пет важни въпроса, които компаниите за съхранение и дистрибуция на храни трябва да винаги да имат предвид
Предоставянето на складови и логистични услуги в хранително-вкусовата промишленост не е лесна задача. С навреме снабдени...

  ISO 37001 – средство за борба с корупцията
Корупцията е широко разпространено явление в световен мащаб. Тя поражда сериозни обществени, морални, икономически и пол...

  Финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P.
Започна приемането на заявления за финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P. в Държавен фонд "Зем...

  5 съвета за извличане на максимална полза от Прегледа от ръководството
Прегледът от ръководството е официална, структурирана среща на висшето ръководство и се провежда на редовни планирани ин...

  Международната организация по стандартизация ISO със събитие на Световната конференция по климата
ISO проведе допълнително събитие в рамките на 24-та конференция на страните по Рамковата конвенция на Обединените нации ...

  ​ISO 30401 Системи за управление на знанията
Вече има стандарт, който да помогне на организациите при изграждане на система за управление на знанията. През ноември,...

  Как ISO стандартите допринасят на постигането на нулев глад в света?
"Zero Hunger" или нулев глад е една от амбициозните цели на Обединените нации за устойчиво развитие ...

  BRC Global Standard for Food Safety с ново издание
Издание 8 на международния стандарт за безопасност на хранителните продукти BRC беше публикувано на 8-ми септември 201...

  Излезе новата версия на ISO 22000
Насочен към всички организации в хранително-вкусовата и фуражната промишленост, независимо от размера или сектора, станд...

  IFS Food, нова версия 6.1
IFS Food е стандарт за одит на доставчици на хранителни продукти, на търговци на дребно и едро, както и на други п...

  IFS Food Version 6.1
Международният технически комитет на IFS реши да публикува модифицирана версия на IFS Food 6 през ноември 2017 г., коя...

  Курс "НАССР, безопасност на храните"
На 4 октомври 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасн...

  Курс "НАССР, безопасност на храните"
На 29 юни 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасно...

  BG16RFOP002-2.002 "РАЗВИТИЕ НА УПРАВЛЕНСКИЯ КАПАЦИТЕТ И РАСТЕЖ НА МСП"
На 15.06.2016 г. е ОБЯВЕНА процедура за подбор на проекти: BG16RFOP002-2.002 „РАЗВИТИЕ НА УПРАВЛЕНСКИЯ КАПАЦИТЕТ И...

  22 април - Ден на Земята
Днес, 22 април, отбелязваме Деня на Земята. Всяка година на тази дата повече от един милиард души по целия свят отбеляз...

  ISO/IEC 17025:2017 – очаквани промени
Стандартът ISO/IEC 17025 "Общи изисквания относно компетентността на лабораториите за изпитване и калибриране...

  Промени в ISO 14001:2015
След близо три години обсъждания и преминаване през различните етапи, днес (15.09.2015) влезе в сила новото издание на...

  Промени в ISO 9001:2015
След близо три години обсъждания и преминаване през различните етапи на съгласуване, на 23 септември 2015 г. влезе...

  ISO 13485 Медицински изделия. Системи за управление на качеството. Изисквания за целите на нормативните актове
Международният стандарт ISO 13485 е специално разработен за производството на медицински изделия и свързаните с тях ...

  IFS Conference България, 12 май 2015 г.
КОНСЕХО взе участие в IFS Conference България – Конференция за безопасност на храните, която се проведе на 12.05...

  Произходът на месото - задължителен на етикета!
Данните за произхода на на пилешкото, свинското, овчето и козето месо от днес стават задължителни за посочване на етикет...

  Проверките за новите етикети на храните започват след 3 месеца
От Областна дирекция по безопасност на храните Кюстендил обявиха, че все още не правят проверки за наличието на информац...

  Ден на отворените врати в БАБХ
Днес се провежда Ден на отворените врати в Областните дирекции по безопасност на храните в цялата страна. За да се за...

  Промяна в етикетирането на храните
Европейският съюз (ЕС) усъвършенства на правилата, свързани с етикетирането на храни, така че потребителите да имат на т...

  БДС EN ISO/IEC 17065:2012 Оценяване на съответствието. Изисквания към органите за сертификация на продукти, процеси и услуги
EN ISO/IEC 17065 съдържа изисквания за компетентността, последователността на дейностите и безпристрастността на органит...

  Добра дистрибуторска практика при търговията с лекарствени продукти
Ръководство за добра дистрибуторска практика при търговията с лекарствени продукти за хуманна употреба (от 7 март 2...

  ISO 14001 "Системи за управление по отношение на околната среда. Изисквания и указания за прилагане"
В основата на стандарта ISO 14001 лежи загрижеността на човечеството за осъществяване на устойчиво развитие на планетата...

  ISO 10002 "Управление на качеството. Удовлетвореност на клиента. Указания за обработването на рекламации в организациите"
ISO 10002 е международен стандарт, който дава указания за процеса на обработка на рекламациите на дадена ...

  Интегрирани системи за управление (ИСУ)
Под интегрирана система за управление (ИСУ) трябва да се разбира обща система за управление, отговаряща на изискванията ...

  ISO 14001:2004
Международният стандарт ISO 14001:2004 посочва изискванията към Системата за управление на околната среда, като оче...

  ISO 31000:2009 "Управление на риска. Принципи и указания"
Международният стандарт ISO 31000 осигурява принципите и общите насоки за управление на риска. Стандартът може...

  ISO 22716 Козметични продукти
ISO 22716 е международен стандарт, разработен от техническия комитет на ISO/TC 217 Cosmetics в сътрудничество с техничес...

  ПРОМЕНИ в IFS Food версия 6
Бихме искали да ви информираме за промени в стандарта за храни IFS Food. Тези актуализации се прилагат от 1 април 2013 г...

Новини
27
02.24
ISO и климатичните промени
Изменение 1: Действия, свързани с изменението на климата В края на миналата с...
05
02.24
ISO/IEC 27001:2023 на български език
Българският институт по стандартизация публикува БДС EN ISO/IEC 27001:2023 "...
Полезно
18
10.23
​EMAS – Схема за управление по околна среда и одит
Европейската Схема за управление по околна среда и одит (Eco-management and Audi...
10
08.23
Стандарти за защита на автомобилната сигурност
През последните няколко години автомобилната индустрия претърпя бързи промен...

Внедряване на управленски стандарти

КОНСЕХО ЕООД (CONSEJO) е консултантска фирма, сформирана от екип консултанти с над 15 годишен опит по системи за управление в областта на международните стандарти. Фокусът на фирмата е предоставяне на консултантски услуги при разработване и внедряване на системи за управление, покриващи изискванията на международните стандарти по качеството, околната среда, безопасни условия на труд, сигурност на информацията, добри производствени практики на базата на международните стандарти: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, IFS Food, HACCP и други.

Екипът на КОНСЕХО е участвал в реализирането на проекти във всички отрасли на икономиката. Реализираните проекти от екипа на КОНСЕХО са над 1000, в областите - производство и проектиране, строителство, търговия, информационни и комуникационни технологии, транспорт и спедиция, хотелиерство и ресторантьорство, специална продукция, енергетика, дизайн, хранително-вкусова промишленост, услуги и др. Във фирмата е изграден стриктен ред за контрол по спазването на договорените изисквания с клиентите, както сроковете на договорите, така и качеството на изпълнение на услугата. Изграденият стил на работа на фирмата се състои в разработване на истински системи за управление, съвместно с нашите клиенти, на базата на провеждане на множество обучения и оказване на пълно съдействие в процеса на внедряване. Чрез подхода си на работа КОНСЕХО осигурява и гарантира безпроблемно сертифициране на изградените системи в изключително кратки срокове.

Виж повече
Партньори