безопасност... КОНСЕХО ЕООД (CONSEJO) е консултантска фирма, сформирана от екип консултанти с над 15 годишен опит по системи за управление в областта на международните стандарти. Фокусът на фирмата е предоставяне на консултантски услуги при разработване и внедряван...
безопасност на храните (HACCP, IFS, FSSC 22000, ISO 22000). Отговорности: - Разработване и внедряване на Системи за управление, съгласно HACCP, ISO 22000, IFS Food, FSSC 22000; - Одитиране и поддържане на Системи за управление, съгласно HACCP, I...
безопасността на храните, горивата и много други); в случаи на рекламации и/или несъответствия лабораторията/органа може да "върне лентата назад", т.е да проследи целия ход на процесите по обратен ред и да установи причината за възникване...
безопасност на плажа, информация и комуникация, почистване и извозване на отпадъци. ISO 13009 е първият специфичен стандарт, разработен специално за плажове. Преди публикуването му почти не са съществували насоки, които да помогнат на операт...
безопасността на персонала и спазване на медицинската етика и морал в лабораторна работа. Въвеждането и поддържането на система за управление съгласно БДС EN ISO 15189 от медицинските лаборатории и последващото й оценяване за съответствиет...
безопасността, възможността за използване и сигурността на обекта на контрол. Как да получим акредитация по EN ISO/IEC 17020? ...
безопасността на движението по пътищата. Част 1 от ISO/IEC 17021 дава общи изисквания за такива органи, които извършват одит и сертифициране в областта на качеството, околната среда и други видове системи за управление. Такива ...
безопасността, околната среда; Лабораториите, които имат предоставена акредитация по второто издание на стандарта от 2005 година ще трябва да направят преход на своите системи за управление към изискванията на БДС EN ISO/IEC&n...
безопасността и сигурността на клиента, за да се гарантира спазването на човешките права, националните и международните закони, както и основните свободи. Ползи – частните дейности за сигурност (Private Security Operations) изпълняват важна ...
безопасността на храните в хранителната верига, когато дадена организация трябва да демонстрира своята способност да контролира хранителните опасности, за да гарантира, че всеки хранителен продукт е безопасен в момента на консумирането му от човека. ...
безопасност на персонала, работещ в предприятието и опазване на околната среда. Регламентът не е приложим за дейностите, свързани с научни изследвания и разработки, както и с дистрибуцията на готовите козметични продукти. Как д...
безопасност... Много организации изпитват нарастваща несигурност и нестабилност в сигурността на бизнес процесите, включително и на доставките. В резултат на това те се изправят пред проблеми, засягащи постигането на цели на дейността си. Систематичен подход за т...
безопасност в движението по пътищата" за преодоляване на всеобщата криза в безопасността на движението. ISO 39001 определя изискванията към система за управление на безопасността на пътното движение (Road traffic safety – RTS) с цел да се ...
безопасността при работа като дава насоки за неговото прилагане и по този начин дава възможност на дадена организация да подобри резултатите си при предотвратяване на наранявания и заболявания, причинени от условията на работната среда. ISO 4...
безопасността е ISO 45001:2018. Какво представлява BS OHSAS 18001? BS OHSAS 18001 е стандарт, който определя изискванията за Система за управление на здравето и безопасността при работа, за да се даде възможност на всяка организация да управ...
безопасността на храните, които са включени в законодателствата на страните членки на ЕС. Като общ документ е разработена директива 93/43/EEG на Съвета на Европа, която е базирана на указанията на Codex Alimentarius. Успешното приложени...
безопасността и качеството на храните. Той се прилага за доставчици на всички етапи от обработката на храните след селскостопанското производство. IFS Food принадлежи към групата стандарти на IFS (International Featured Standards). Чек листът за о...
безопасност на храните); Consumer Products (потребителските стоки); Packaging and Packaging Materials (опаковане и материали за опаковки); Storage and Distribution (за съхранение и дистрибуция); Agents and Brokers (агенти и бро...
безопасност при дистрибуцията с лекарствени продукти за хуманна употреба. ...
безопасност на продукцията, която предлага на клиентите. ...
безопасността на храните на организации във веригата за доставка на храни. Изискванията на FSSC 22000 отразяват най-добрите практики в индустрията и са съставени от серия от компоненти, одитирани като едо цяло. Тези компоненти включват: Система...
безопасност при работа. Сертифицирането помага на производителите да отговорят на търсенето на висококачествена, устойчива храна и позволява на търговците на дребно и потребителите да бъдат уверени в качеството на селскостопанската продукция. ...
безопасност на производствената площадка, организациите могат да намалят и премахнат рисковете за безопасността на храните, като хранително отравяне и замърсяване. PAS 223 обхваща широк спектър от теми за развиване и поддържане на пререквизи...
безопасност и - Сертификат ОИО – опростени митнически процедури/ сигурност и безопасност. Сертификат се предоставя само на икономически оператори, които отговарят на нормативно установени изисквания и изпълняват следните...
безопасност: Осигуряване на здраве и безопасност при работа, предприемане на мерки за предотвратяване на наранявания; извършване на редовни обучения за здравето и безопасността на работниците; внедряване на система за откриване на заплахи за здравето...
безопасност... ISO/SAE 21434 Road vehicles — Cybersecurity engineering (Пътни превозни средства – Инженеринг на киберсигурността) определя инженерните изисквания за управление на риска за киберсигурността по отношение на концепцията, разработването на п...
безопасността и надеждността, както и процесите на управление на бизнеса в индустрията; Стандартът IRIS е собственост и се управлява от UNIFE, за да се гарантира неговата независимост; IRIS се основава на структурата на ISO 9001 и добавя спе...
безопасността, която трябва да гарантира безопасната експлоатация на корабите и предотвратяване на замърсяването; Приложението му трябва да насърчава и поддържа развитието на културата за безопасност при мореплаване; ...
безопасност. SOC 2 докладът може да бъде и ключът към разширяване на продажбите и преминаването към по-голям пазар. Той: дава сигнал към клиентите за ниво на сложност във вашата организация; демонстрира вашия ангажимент към сигурността; ...
безопасност... Какво е TISAX? TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange) е механизъм за оценка и обмен на информация относно нивото на информационната сигурност на предприятията в автомобилната верига за доставки, който позволява разпознаване и спо...
безопасността и съответствието на продуктите; безопасността на транспорта; опазването на околната среда; радиационната защита и ядрената безопасност; безопасността на храните и фуражите, здравето на животните и хуманното отношение към тях; обществено...
безопасността, околната среда и бизнес етиката по цялата верига за доставки. Със социалния одит компаниите демонстрират своя ангажимент към човешките права и здравето и безопасността на работниците. SMETA се използва двупосочно: от купувачите за оцен...
безопасност... Международният стандарт ISO 26000 дава указания за всички видове организации, независимо от техния размер или местоположение, за: понятия, термини и определения, свързани със социалната отговорност; историята, тенденциите и характер...
безопасност за химически вещества и смеси; Доказателства за поддръжка и проверка на климатични инсталации (досие); Доказателства за за изпълнение на противопожарните изисквания, съгласно Наредба №8121з-647 от 01.10.2014 г. за правилата и нормите ...
безопасността при работа? Част от цялостната система за управление на дадена организация, която разработва и внедрява своята политика по здравето и безопасността при работа и управлява рисковете за здравето и безопасността при работа, свързани с н...
безопасност на храните се основава на следните международни стандарти, закони и наредби от българското законодателство: ISO 22000"Системи за управление на безопасността на хранителни продукти. Изисквания към всяка организация в хранителнат...
безопасност... Намерението на SA8000 е да предостави един стадарт на базата на международните норми за човешки права и националното трудово законодателство, който да защитава и насърчава всички работещи за организацията, както и за нейните доставчици и подизпълните...
безопасност / сигурност на предлагания продукт/услуга, независимо от количеството и срока за изпълнение, както и съответствие с приложимите нормативни изисквания. Системата за управление стимулира непрекъснатото повишаване на удовлетворението на клие...
безопасността при работа (ISO 45001); ИСУ за управление на безопасността на храните (ISO 22000; НАССР; IFS Food); за управление на информационните услуги и сигурността на информацията (ISO 20000-1; ISO/IEC 27001). В повечето случаи като осно...
безопасност на храните за човешка консумация. Желателно е участниците в курса предварително да са запознати с основните изисквания на Спецификация НАССР „Изисквания към НАССР на базата на система за безопасност на храните”.  ...
безопасността". 4. Цел на курса Целта на курса на обучението е да се подготвят квалифицирани кадри за за въвеждане и поддържане на Системи за управление на здравето и безопасността при работа (СУЗБР), в рамките на организациите з...
безопасността". 4. Цел на курса Целта на курса на обучението е да се подготвят квалифицирани кадри за провеждане на вътрешни одити на Системи за управление на здравето и безопасността при работа (СУЗБР), в рамките на организациит...
безопасност на храните за човешка консумация. Желателно е участниците в курса предварително да са запознати с основните изисквания на Спецификация НАССР „Изисквания към НАССР на базата на система за безопасност на храните”.  ...
безопасност на храните, в съответствие с изискванията на ISO 19011:2018 "Указания за извършване на одит на системи за управление". Необходимо е участниците в курса да са запознати с основните изисквания за създаване и внедряване н...
На 29 ноември 2023 г. КОНСЕХО ЕООД организира онлайн обучение за прилагане на изискванията на "Общи принципи за хиг...
На 03.10.2023 г. ISO публикува ISO 7101:2023 "Управление на здравните организации – Системи за управление на ...
Първите одити на IFS Food версия 8 стартират от 1 октомври 2023 г. Одити по версия 7 може да се провеждат до к...
През последните няколко години автомобилната индустрия претърпя бързи промени с навлизането на нови технологии. Все ...
FSSC 22000 е международно призната схема за одит и сертифициране на безопасността на храните за организации във веригата...
SMETA (SEDEX Members Ethical Trade Audit) е широко признат одит за оценка на социалните и етични резултати на доставчици...
СВЕТОВЕН ДЕН НА МЕТРОЛОГИЯТА Световен ден на метрологията отбелязваме всяка година на 20 май, за да подчертаем з...
Добрата дистрибуторска практика (GDP) е система за качество за складове и дистрибуторски центрове, които обработват ле...
ISO/SAE 21434:2021 е международен стандарт, който разглежда киберсигурността в инженеринга на електрически и е...
Изкуственият интелект (ИИ) измина дълъг път през последните години и неговото развитие и приложение станаха решаващи за ...
Съветът на ЕС постигна съгласие относно позицията си („общ подход“) по предложението на Европейската комисия...
Светът става все по-свързан с технологиите и заплахата информацията ни да попадне на нежелано място нараства постоянно. ...
Днес киберсигурността засяга ежедневно всеки човек – в работата, в личния живот. Дори превозните средства зависят ...
Световният ден на храните, който се отбелязва всяка година в глобален мащаб на 16 октомври, се чества по инициатива...
Пандемията от COVID-19 обърна наопаки представите ни за работна среда и работодателите са изправени пред невиждани...
На 12.03.2018 г. Международната организация по стандартизация (ISO) публикува новия стандарт ISO 45001:2018 "С...
На 12.03.2018 г. Международната организация по стандартизация (ISO) публикува новия стандарт ISO 45001:2018 &q...
През октомври 2020 г. беше публикувана версия 7.0 на IFS Food "Стандарт за одит на качеств...
TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange) е механизъм за оценка и обмен на информация относно нивото на...
На 27 август 2020 г. КОНСЕХО ЕООД организира онлайн обучение за прилагане на изискванията на Спецификация...
Бизнесът не може да си позволи да игнорира рисковете от избухване на епидемия в работната среда поради конкурентни, прав...
В края на месец януари, 2020 г. беше актуализиран международният стандарт за насоки за одит на ISMS. Запазването на чувс...
На 12 и 13 февруари 2020 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори н...
Предоставянето на складови и логистични услуги в хранително-вкусовата промишленост не е лесна задача. С навреме снабдени...
На 16 и 17 октомври 2019 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори н...
С решение на Правителството 29 юни е обявен за Ден на безопасността на движението по пътищата. Цялата 2019&nbs...
Нараняванията по пътищата са една от водещите причини за смърт в световен мащаб, причинявайки над 1,25 милиона...
На 18 април 2019 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение за практическо прилагане на изискванията на Специф...
Започна приемането на заявления за финансиране на сертификация по стандарта GLOBAL G.A.P. в Държавен фонд "Зем...
На 20 февруари 2019 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение за практическо прилагане на изискванията на ...
"Zero Hunger" или нулев глад е една от амбициозните цели на Обединените нации за устойчиво развитие ...
Издание 8 на международния стандарт за безопасност на хранителните продукти BRC беше публикувано на 8-ми септември 201...
Независимо дали става дума за ситния златист пясък или за шума на морето, плажовете имат невероятна способност да привли...
Насочен към всички организации в хранително-вкусовата и фуражната промишленост, независимо от размера или сектора, станд...
Международният стандарт БДС ISO 45001:2018 "Системи за управление на здравето и безопасност...
Посегателство върху марка и репутация на организация, кибер-престъпност, политически рискове и тероризъм са само някои о...
ISO 45001, новият стандарт за здравословни и безопасни условия на труд вече е публикуван на www.isо.оrg. Този стандарт с...
IFS Food е стандарт за одит на доставчици на хранителни продукти, на търговци на дребно и едро, както и на други п...
На 4 октомври 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасн...
На 4 и 5 октомври 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори на системи за безопасност на...
На 29 юни 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасно...
На 29 и 30 юни 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори на системи за...
Основните предложени промени в стандарт ISO 22000 включват изменения в неговата структура, както и изясняване на ключови...
На 29 май 2017 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасностите и контрол...
На 27 октомври 2016 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасностите и ко...
На 23 юни 2016 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасностите и контрол...
На 15 април 2016 г. в Брюксел Европейската агенция за безопасност и здраве при работа (EU-OSHA), съвместно с Европ...
На 24 март 2016 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на НАССР - Система за анализ на опасностите и контро...
ISO/DIS 45001 „Системи за управление на здравето и безопасността при работа” достигна етап „обществено...
На 26 ноември 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение по изискванията на Спецификация НАССР - Система за анализ на опас...
На 26 и 27 ноември 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори на системи за безопасност на хра...
На 30 октомври 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение за практическо прилагане на изискванията на Спецификация ...
На 30 октомври 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "НАССР, безопасност на храните - запознаване и интерпре...
Международният стандарт ISO 13485 е специално разработен за производството на медицински изделия и свързаните с тях ...
КОНСЕХО взе участие в IFS Conference България – Конференция за безопасност на храните, която се проведе на 12.05...
На 24 април 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира обучение на тема: "Етикетиране на храни – прилагане на ...
Данните за произхода на на пилешкото, свинското, овчето и козето месо от днес стават задължителни за посочване на етикет...
На 27 март 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "Етикетиране на храни – прилагане на новите законодателни...
ISO/IEC 27040:2015 осигурява подробни технически указания за това как организациите могат да определят подходящо ниво ...
От Областна дирекция по безопасност на храните Кюстендил обявиха, че все още не правят проверки за наличието на информац...
ISO 37500:2014 покрива основните етапи, процеси и управленски аспекти на аутсорсинга, независимо от размера и секторите ...
На 13 февруари 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение по Етикетиране на храни – прилагане на новите законодателн...
На 29 януари 2015 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение "НАССР, безопасност на храните - запознаване и интерпретация&...
На 26 и 27 ноември 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение на вътрешни одитори на системи за безопасност на хра...
На 16 октомври 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение по безопасност на храните и контрол на критичните точки,...
На 9 октомври 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Обучение по стандарт BS OHSAS 18001 "Системи за управление на здравет...
В Европа стресът е на второ място сред най-често срещаните здравословни проблеми на работното място и за него се счита, ...
На 12 юни 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение по безопасност на храните и контрол на критичните контролни т...
На 13 юни 2014 г. КОНСЕХО организира Курс за обучение на вътрешни одитори съгласно Спецификация НАССР и ISO 19011:2011. ...
Днес се провежда Ден на отворените врати в Областните дирекции по безопасност на храните в цялата страна. За да се за...
Европейският съюз (ЕС) усъвършенства на правилата, свързани с етикетирането на храни, така че потребителите да имат на т...
Същността на прилагане на системата HACCP е превантивната дейност. HACCP системата се състои от два основни компонент...
Основната цел при разработването на международния стандарт ISO 39001 е намаляване на жертвите по пътищата. Стандартът е ...
На 27 март 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение по безопасност на храните и контрол на критичните ...
На 27 февруари 2014 г. КОНСЕХО организира Курс за обучение на вътрешни одитори съгласно Спецификация НАССР и ISO 19011:2...
На 27 февруари 2014 г. КОНСЕХО ЕООД организира Курс за обучение по безопасност на храните и контрол на критичните точки,...
HACCP (Hazard Analysis ans Critical Control Point) Анализ на опасностите, контрол на критичните точки и ръко...
Под интегрирана система за управление (ИСУ) трябва да се разбира обща система за управление, отговаряща на изискванията ...
В "Държавен вестник", брой 49 от 4.06.2013 г. е публикуван Правилник за изменение и допълнение на Правилника з...
Бихме искали да ви информираме за промени в стандарта за храни IFS Food. Тези актуализации се прилагат от 1 април 2013 г...
Внедряване на управленски стандарти
КОНСЕХО ЕООД (CONSEJO) е консултантска фирма, сформирана от екип консултанти с над 15 годишен опит по системи за управление в областта на международните стандарти. Фокусът на фирмата е предоставяне на консултантски услуги при разработване и внедряване на системи за управление, покриващи изискванията на международните стандарти по качеството, околната среда, безопасни условия на труд, сигурност на информацията, добри производствени практики на базата на международните стандарти: ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 22000, ISO 27001, IFS Food, HACCP и други.
Екипът на КОНСЕХО е участвал в реализирането на проекти във всички отрасли на икономиката. Реализираните проекти от екипа на КОНСЕХО са над 1000, в областите - производство и проектиране, строителство, търговия, информационни и комуникационни технологии, транспорт и спедиция, хотелиерство и ресторантьорство, специална продукция, енергетика, дизайн, хранително-вкусова промишленост, услуги и др. Във фирмата е изграден стриктен ред за контрол по спазването на договорените изисквания с клиентите, както сроковете на договорите, така и качеството на изпълнение на услугата. Изграденият стил на работа на фирмата се състои в разработване на истински системи за управление, съвместно с нашите клиенти, на базата на провеждане на множество обучения и оказване на пълно съдействие в процеса на внедряване. Чрез подхода си на работа КОНСЕХО осигурява и гарантира безпроблемно сертифициране на изградените системи в изключително кратки срокове.